Comunitat Valenciana

L'Audiència Provincial ratifica la condemna de Lorenzo Agustí pel 'cas Auditori'

  • Es considera provat que va adjudicar les obres del centre musical i Auditori de Paterna sense sotmetre-les a cap control ni fiscalització.
  • L’exalcalde ha sigut condemnat a set anys d’inhabilitació especial per a l’exercici d’ocupació o càrrec públic.
  • El PSPV de la localitat recorda que van haver d’"aguantar insults i molta pressió" però que “ens vam mantenir ferms”.
El exalcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, durante su declaración en el Juzgado
El exalcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, durante su declaración en el Juzgado
EUROPA PRESS
El exalcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, durante su declaración en el Juzgado

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha ratificat la condemna dictada pel Jutjat penal número 17 de la capital valenciana contra el qual fora alcalde 'popular' de Paterna entre 2007 i 2014, Lorenzo Agustí, de set anys d'inhabilitació especial per a l'exercici d'ocupació o càrrec públic en considerar provat que va adjudicar les obres del centre musical i Auditori sense sotmetre-les a cap control ni fiscalització per part dels òrgans de l'Ajuntament i sense que la licitació s'haguera sotmès a lliure concurrència o publicació.

Així consta en una condemna a la qual ha tingut accés Europa Press, datada dilluns passat 4 de setembre, i per la qual es condemna en costes a l'ex primer edil, que va presentar el recurs que ara la sala desestima. Així mateix, contra aquesta sentència no cap recurs algun.

Al·legacions rebutjades

L'Audiència Provincial admet els fets declarats provats en la sentència apel·lada i contradiu els arguments esgrimits per Agustí. En primer lloc, l’exalcalde de Paterna va al·legar error en la valoració de la prova, sobre el que la sala indica que no s'aprecia, atès que el Jutjat penal número 17 de València "raona de forma detallada en la sentència els motius de la seua convicció" i efectua "una valoració de la prova exhaustiva".

"Resulta clar que no es va seguir el procediment legalment establit per a la contractació (...). Però a més, el iter dels esdeveniments denota una absoluta arbitrarietat en la contractació", assenyala la sentència.

Quant a la vulneració del dret a utilitzar els mitjans de prova pertinents per a la defensa, la Secció Segona de l'Audiència afirma que el dret a la prova "no és il·limitat o absolut", sinó que ha de ser "pertinent", "necessari" i "possible". "La veritat és que la prova manca de rellevància", resol l'escrit.

Agustí també va al·legar com a motiu d'impugnació "error de dret", sobre el que la sentència apunta: "Concorren tots els requisits establits jurisprudencialment per a l'apreciació del delicte de prevaricació".

El PSPV recorda que va patir “insults i pressió”

El PSPV de Paterna ha reaccionat a aquesta sentència que, segons els socialistes, "ve a confirmar el que ja sabíem: que Lorenzo Agustí va adjudicar de manera il·legal la redacció del projecte del Auditori per més de mig milió d'euros", al mateix temps que han assenyalat que van haver de "aguantar insults i molta pressió". "Però ens vam mantenir ferms per a defensar els interessos dels paterners i paterneres", han destacat.

A més, han recordat que "va ser el portaveu socialista en l'oposició per aquell temps i ara alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui va portar aquests fets constitutius de delicte a la Fiscalia permetent, amb la seua actuació com a acusació popular, esclarir aquests fets irregulars que es van dur a terme amb els diners de tots els paterners i paterneres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento