Comunitat Valenciana

El TEM aposta per l'oferta contemporània amb Alberto San Juan, La Zaranda i dansa

  • La programació de la sala del Cabanyal-Canyamelar començarà el 14 d'octubre a les 20.00 hores amb una festa inaugural als carrers del barri.
  • Durant la nova temporada 2017-2018 la sala oferirà un ampli ventall d'espectacles de teatre, música i dansa.
  • Es reprenen també els tallers i cursos, com els de circ i capoeira i els workshops organitzats juntament amb el laboratori Diàleg Obert.
Massacre
Massacre
DAVID RUIZ
Massacre

El Teatre El Musical (TEM) de València consolidarà la seua aposta per la programació "contemporània i de qualitat" en la seua temporada 2017-2018, per la qual passaran companyies teatrals reconegudes com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, les figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert.

Així ho ha destacat la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, María Oliver, que ha presentat este dijous, al costat de la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez, la programació del teatre per a la temporada 2017-2018, que "consolida l'aposta per la línia contemporània, amb propostes de qualitat i per a tots els públics i que és la línia que el defineix des que fa dos anys el consistori recuperara la seua gestió directa", ha dit l'edil.

La programació de la sala del Cabanyal-Canyamelar començarà el 14 d'octubre a les 20.00 hores amb una festa inaugural que convertirà els carrers del barri en espai escènic on les bandes de música de Poblats Marítims seran les protagonistes. Les cinc bandes que formen la Societat Musical de Poblats Marítims recorreran els carrers del barri per cinc recorreguts diferents que confluiran en la Plaça del Rosari on les cinc bandes finalitzaran la seua acció tocant conjuntament. Tot seguit es presentarà en l'hall del teatre l'exposició 'Més que un teatre' amb la nova imatge d'esta temporada. Un projecte col·lectiu en el qual han participat més de 100 persones entre veïnes i veïns del barri i espectadors.

Programació de la temporada

Pel que fa a propostes teatrals, La Zaranda celebrarà el seu quaranta aniversari amb la visita al TEM per a presentar 'Ahora todo es noche'. Alberto San Juan farà el propi, al costat de Marta Calvó, amb 'Masacre', una història del capitalisme espanyol producció de Teatro del Barrio.

El menú teatral per a la temporada la completen els creadors Pérez& Disla que estrenaran 'Wilkkomen Merkel'; Vicente Arlandis que presentarà 'Sumario 3/94', una obra sobre el procés judicial pel qual va ser condemnat el seu pare; l'estrena a Espanya d''Evel Knievel contra Macbeth' del dramaturg i director de teatre Rodrigo García, una de les figures més destacades de l'escena contemporània europea i la nova producció del Teatre de l'Abadia, 'He nacido para verte sonreír', protagonitzada per Isabel Ordaz i Nacho Sánchez.

Pel que fa a propostes musicals, el flamenc tornarà a estar present de la mà de dos grans figures com són Estrella Morente i Arcángel, que presentarà el seu nou disc. La proposta musical del TEM per als pròxims mesos ens portarà a més música contemporània amb el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés, que tornaran al TEM per a presentar nou disc, i el d'Exquirla, el projecte que ha unit a Niño de Elche i al grup Toundra.

Un altre dels grans protagonistes de la programació del Teatre El Musical va a ser la dansa. El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, pioner de la dansa contemporània a Espanya i reconegut internacionalment, presentarà el seu últim treball, que li ha valgut el Premi de la Crítica 2016 de Barcelona com millor solament de dansa.

La companyia Dantzaz presentarà 'Aureo', formada per cinc peces breus creades per reconeguts coreògrafs de projecció internacional i per alguns dels nous valors emergents de les arts del moviment que proposen un variat menú artístic en el qual se citen la dansa moderna i contemporània.

A més, el projecte TEM continua "en el seu afany de recolzar la creació valenciana i prova d'açò és la presència de propostes locals tant en teatre com en dansa", destaca la sala. Per segon any consecutiu s'aposta des d'El Musical pels circuits per a donar visibilitat al treball de coreògrafes i coreògrafs així com l'oportunitat a joves amb plataformes com Circula! o València Dancing Forward. A més, la jove companyia Antescollado dirigida per Joaquín Collado, ballarí de La Veronal, estrenarà el seu nou treball després de presentar-ho en la Biennal d'Albània. Es tracta d'un projecte en el qual el TEM va participar l'any passat amb la residència artística per a la creació d'esta peça.

Presentació de tallers FormaTEM

Un altre dels pilars fonamentals del projecte TEM és la programació expandida que l'espai ofereix través dels tallers i cursos que també van ser presentats este matí. Per al pròxim curs continuen els tallers de circ i capoeira i els workshops organitzats juntament amb el laboratori de creació i formació en l'àmbit de la performance Diàleg Obert, que enguany segueix creixent amb un programa format per consagrats artistes internacionals com el compositor nord-americà Elliot Sharp o la performer Esther Ferrer.

Com a novetats esta temporada se'n van a oferir dos tallers de dansa, un impartit per Sandra Gómez i un altre per Rocío Pérez i Tatiana Clavel. A més, s'ha presentat un taller de teatre fruit de la necessitat creada en algunes veïnes i veïns del barri que van participar en la nova producció del festival Cabanyal Íntim "I tornarem a sopar al carrer" que es va estrenar en El Musical. Este laboratori de creació ho formaran les creadores Anna Albadalejo, Isabel Caballero, Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo.

Finalment, enguany el TEM inicia una nova relació de col·laboració amb el Teatro La Estrella presentant un taller de professionalització de titelles i marionetes únic a Espanya per a adults que vullguen dedicar-se a esta professió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento