Comunitat Valenciana

'Estiu 1993', rodada en català, representarà Espanya als Oscar

  • 'Estiu 1993', de Carla Simón, serà la pel·lícula que representarà Espanya en la 90 edició dels Oscar per competir en la categoria del premi a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, tal com ha anunciat este dijous 7 de setembre l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.
Verano de 1993
Verano de 1993
AVALON
Verano de 1993

La cinta dirigida per Carla Simón (Barcelona, 1986), estrenada el passat mes de juny, va ser guardonada en la passada edició del Festival de Màlaga amb la Bisnaga d'Or, màxim guardó, i va aconseguir el premi a Millor Òpera Primera i el Gran Premi del Jurat Gen Kplus en la 67 edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín. A més, ha sigut una de les deu cintes seleccionades per competir pel Premi Lux de Cinema de l'Eurocambra.

'Estiu 1993', protagonitzada per Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí i David Verdaguer, narra la història de Frida, una xiqueta de sis anys que afronta el primer estiu de la seua vida amb la seua nova família adoptiva després de la mort de la seua mare.

L'actriu Anna Castillo ha sigut l'encarregada de realitzar la lectura de la pel·lícula finalment triada, acompanyada per la presidenta de la institució, Yvonne Blake, i la notària Eva Sanz del Real.

En les últimes setmanes, els acadèmics han pogut votar la seua opció favorita entre les cintes '1898. Los últimos de Filipinas', de Salvador Calvo; 'Abracadabra', de Pablo Berger; i 'Estiu 1993', de Carla Simón, films que optaven a representar Espanya.

'Julieta' va ser triada per representar a Espanya en la passada edició dels Oscar, encara que finalment no va ser seleccionada per a optar a l'Oscar. Anteriorment, van aspirar a la nominació 'Loreak', 'Vivir es fácil con los ojos cerrados', '15 años y un día' i 'Blancanieves'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento