Comunitat Valenciana

El Pilar abona la fiança de 187.000 euros i mantindrà el concert de Batxillerat aquest curs

  • El TSJCV va ordenar el 28 de juliol el manteniment cautelar del concert fins que l'òrgan judicial determinara si la norma és ajustada a Dret.
  • La sala va assenyalar que era Conselleria qui havia d'establir l'import de la caució que el col·legi ha d'aportar mentre dura el procés.
  • La Companyia de Maria-Marianista i l'AMPA del Col·legi Nostra Senyora del Pilar de València van sol·licitar esta mesura cautelar davant la decisió autonòmica.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS
Façana del TSJCV

El col·legi El Pilar de València ha abonat la fiança de 187.000 euros exigida pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i mantindrà l'aula concertada de Batxillerat que la Conselleria d'Educació no va renovar, segons ha informat l'alt tribunal en el seu compte de Twitter.

El passat 28 de juliol es va fer públic que la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) havia ordenat el manteniment cautelar del concert d'una unitat de Batxillerat del Col·legi El Pilar de València, -la renovació del qual no contempla el Decret de la Generalitat Valenciana pel qual es regulen els concerts educatius-, fins que l'òrgan judicial determinara si la norma és ajustada a Dret.

El tribunal responia així les peticions de la Companyia de Maria-Marianista i de l'Associació de Pares d'Alumnes del Col·legi Nostra Senyora del Pilar de València, que van sol·licitar esta mesura cautelar davant la decisió autonòmica de suprimir el concert d'una unitat de Batxillerat del centre.

La sala havia desestimat inicialment el manteniment cautelar del concert perquè considerava que el centre no havia acreditat suficientment la necessitat de la mesura. El col·legi va recórrer i va aportar les dades d'alumnes afectats per la supressió de la unitat, per la qual cosa finalment l'alt tribunal valencià va determinar suspendre provisionalment l'extinció del concert.

La sala va assenyalar que era Conselleria qui havia d'establir l'import de la caució que el col·legi ha d'aportar mentre dura el procés. Ara, el centre ha abonat la fiança de 187.000 euros exigida pel TSJCV, per la qual cosa manté el concert no renovat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento