Comunitat Valenciana

L'arribada de pasteres a les costes de la Comunitat Valenciana es triplica en un any

  • De l'1 de gener fins al 31 d'agost han sigut 15 les embarcacions detectades, les quals transportaven a un total de 126 immigrants.
  • En el mateix període de 2016, foren 5 pasteres amb 48 persones a bord, segons ha informat el delegat del Govern a la Comunitat.
  • L'equip de Salvament Marítim ha rescatat o assistit durant els dos primers mesos d'estiu a 311 persones en 232 emergències.
Visita a la base dels mitjans aeris de Salvament Marítim
Visita a la base dels mitjans aeris de Salvament Marítim
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Visita a la base dels mitjans aeris de Salvament Marítim

L'arribada de pasteres a les costes de la Comunitat Valenciana s'ha triplicat en un any en passar de cinc a 15, segons ha informat este dilluns el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui ha agraït la tasca desenvolupada pels professionals de Salvament Marítim, el treball del qual ha sigut "clau" per al seu rescat. Moragues ha visitat este dilluns en la base dels mitjans aeris de Salvament Marítim on es troba un helicòpter i una aeronau que formen part de l'equip de Salvament Marítim a la Comunitat, integrat per 82 professionals, que té per objectiu objectiu atendre qualsevol emergència que s'haja produït en el mar.

"El seu treball és crucial per a atendre totes les emergències. Enguany s'ha triplicat l'arribada de pasteres a la Comunitat Valenciana, i la tasca ràpida i professional de l'equip de Salvament Marítim és clau per a poder rescatar les persones que van a bord i fer que arriben a port en bones condicions", ha assenyalat el delegat.

En concret, el nombre de pasteres i persones a bord que han arribat a la Comunitat Valenciana des de l'1 de gener fins al dia 31 d'agost de 2017 són 15 amb 126 immigrants. Durant el mateix període de l'any anterior, van ser cinc embarcacions amb 48 persones.

Després d'un vol d'exercici pràctic, el delegat de Govern ha fet balanç dels dos primers mesos d'estiu d'este servici. En total, en estos dos mesos 311 persones ha sigut rescatades o assistides per Salvament Marítim en 232 emergències produïdes en aigües de la Comunitat Valenciana. De moment, s'ha registrat un descens del 35%, la qual cosa significa que "hi ha major conscienciació quan s'ix a navegar, no obstant açò no podem baixar la guàrdia ja que estem davant un estiu amb molts ofegaments", ha assenyalat Moragues.

Assistència a embarcacions d'esbarjo

La majoria d'emergències que ha detectat Sasemar estan en la província d'Alacant (110); seguida de València (38) i de la de Castelló (22), i la principal flota a la qual Salvament Marítim presta assistència és a la d'esbarjo, sobretot en la temporada d'estiu. Les principals causes d'assistències són les avaries en el sistema de propulsió, govern, encallades, incendis, afonaments. Durant estos dos mesos, s'ha prestat assistència a 87 de bucs d'esbarjo; 70 provenien de bucs mercants i 70 d'activitats d'oci nàutic com busseig, surf, windsurf, kitesurf o caiac.

Salvament Marítim té firmat convenis amb els diferents organismes i institucions amb àmbit d'actuació en el medi marí, per a poder mobilitzar els mitjans que disposen per a solucionar una emergència "de forma ràpida i eficaç", per exemple, Creu Roja, Servici Marítim de la Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policies locals, Servici de Vigilància Duanera, Servici Aeri de rescat, Armada, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento