Comunitat Valenciana

Sagunt a Escena s'obri a l'òpera amb l'estrena mundial de 'La Brecha'

  • Aquesta obra, que es representarà el 3 de setembre, és una història de "lluites personals", amb la qual es tancarà aquesta edició del festival.
  • El muntatge conta amb una orquestra, 11 personatges, un cor format per 32 intèrprets i la veu de la soprano Veronika Dzhioeva.
  • Es tracta d'una òpera contemporània, en tres actes i aproximadament hora i mitja de durada que narra la història d'una heroïna casada amb un dictador.
Presentación de la ópera 'La Brecha'
Presentación de la ópera 'La Brecha'
EUROPA PRESS
Presentación de la ópera 'La Brecha'

El Festival Sagunt a Escena amplia la seua perspectiva i s'obri al gènere operístic amb l'estrena mundial el 3 de setembre de 'La Bretxa', una història d'amor i "lluites personals" escrita per Marguerite de Werszowec, composta per Jacques Alphonse de Zeegant i interpretada per la Hulencourt SymphonyOrchestra & Choir, que posarà el fermall d'or a una de les edicions "més potents" del festival de dramatúrgia que se celebra en la ciutat de Sagunt (València).

Així ho ha assenyalat aquest dijous en roda de premsa el director artístic del festival, Juan Vicente Martínez Luciano; el director adjunt d'Arts Escèniques del Institut Valencià de Cultura (IVC), Roberto García; el Compositor Jacques Alphonse de Zeegant; el director d'Orquestra i Música de l'espectacle; Pam Venneri, i l'autora del text; Marguerite de Werszowec. La direcció escènica serà a càrrec de Paco Azorín.

Una orquestra, 11 personatges, un cor format per 32 intèrprets i la veu de la soprano Veronika Dzhioeva portaran aquesta producció al Teatre Romano de Sagunt a través de les sinèrgies creades entre el festival, la Fundació Hulencourt i el Parlament Europeu, patrocinadors de l'espectacle. Així mateix, la funció estarà dedicada al director teatral, José María Morera, "una figura capital de la història", segons ha destacat el responsable de teatres del IVC, Roberto García.

Es tracta d'una òpera contemporània, en tres actes i aproximadament hora i mitja de durada que narra la història d'una heroïna casada amb un dictador. L'acció arranca després de la mort d'aquest dictador que pertany a un clan mafiós i posa el focus en "les lluites personals" i els "deliris" de la protagonista.

Segons l'autora del text, l'òpera també incideix en la idea que "un gest banal pot tenir conseqüències increïbles". Així mateix, l'obra pot ser interpretada "com una al·legoria, com un mite, un conte o una llegenda universal ja que l'acció no se situa en un context i un lloc específic. Desplega el tema de l'amor que triomfa enfront del mal, perquè així ho han volgut autora i compositor".

Obrir la perspectiva de les arts escèniques 

Per al director del festival es tracta d'un espectacle "extraordinari" que "vol demostrar que no solament s'exhibeixen textos clàssics" sinó que "es fa un pas més amb espectacles que aporten noves perspectives en les arts escèniques en general".

"És una òpera contemporània en la qual hem pogut veure el procés d'elaboració, i és un treball del que m'haguera agradat haver fet un making off". "Veure a tothom treballant en un teatre que no és d'òpera, en el qual hi ha hagut pràcticament que crear l'escenari", ha explicat. A més, ha destacat el treball del cor que "actua amb les veus i els cossos" i el de l’"extraordinària orquestra".

El director musical, Pam Venneri, ha destacat que "és la primera vegada" que una òpera "es fa d'aquesta forma", amb la col·laboració d'una orquestra i la inclusió de l'espectacle en un festival. "Açò no passa a tot el món", ha destacat.

Venneri ha agregat que se sent "feliç i content d'estrenar a Espanya" perquè "a Espanya tenen talent més enllà del que pensen en la resta d'Europa".

"Obra d'art total”

Per la seua banda, el compositor de la peça, Alphonse de Zeegant, ha assenyalat que malgrat tractar-se d'una creació contemporània, "ha utilitzat ingredients del passat, com a música del barroc", per la qual cosa en l'actuació dels dos contratenors l'espectador serà traslladat a aqueixa època. A més, ha destacat que "tots els que han treballat en aquesta producció, han posat tot el seu cor i convicció en açò".

D'altra banda, García s'ha referit a l'espectacle com "una obra d'art total" en al·lusió a les paraules de Wagner, i ha ressaltat que es tracta de "una manera magnífica de tancar una de les edicions més potents" del festival. "Hi ha acumulació de talent i la implicació de molta gent", ha puntualitzat. Segons García, es tracta d'un dels vuit espectacles que ha esgotat les entrades del festival al que segons ha afirmat el seu director artístic, "encara li queda molta vida".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento