Comunitat Valenciana

Alzira busseja en el llegat de Bernardo Ferrándiz amb la seua mirada al Tribunal de les Aigües

  • La ciutat acollirà a la tardor l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, on es podrà gaudir de l’obra ‘El Tribunal de les Aigües’.
  • L'oli, d'unes dimensions de 200 per 300 centímetres, forma part de la col·lecció de la Diputació de València.
  • El pintor va contribuir a renovar la pintura valenciana i va influir en les generacions posteriors d'artistes llevantins.
Noticias Del Fin De Semana Diputación De Valencia, 26 Y 27 De Agosto De 2017
Noticias Del Fin De Semana Diputación De Valencia, 26 Y 27 De Agosto De 2017
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Noticias Del Fin De Semana Diputación De Valencia, 26 Y 27 De Agosto De 2017

La localitat valenciana d'Alzira acollirà a partir de tardor l'exposició itinerant 'Memòria de la Modernitat' amb noves peces, entre elles 'El Tribunal de les Aigües' del pintor valencià Bernardo Ferrándiz Badenes, una de les seues obres més conegudes. El llenç fa testimoni a l'espectador de la vida de la institució de justícia més antiga d'Europa existent en l'actualitat.

L'oli, d'unes dimensions de 200 per 300 centímetres, forma part de la col·lecció de la Diputació de València i podrà gaudir-se en la mostra al seu pas per la ciutat d'Alzira des del pròxim mes d'octubre.

'El Tribunal de les Aigües' representa una escena costumista de la més antiga institució de justícia existent a Europa, en la qual es reunien les comunitats de regants per a discutir sobre diferents assumptes, especialment aquells relacionats amb la distribució de l'aigua. El quadre descriu un dels moments de negociació, amb personatges vestits amb la indumentària tradicional valenciana de l'època.

Aquesta obra s'exposarà a Alzira a partir d'octubre amb l'arribada a la capital de la Ribera Alta de la mostra 'Memòria de la Modernitat', en la qual es poden contemplar desenes de tresors artístics de la Diputació de València. La mostra itinerant actualment està oberta al públic a Requena i viatjarà a Gandia, Ontinyent, Torrent i Sagunt en els pròxims dos anys.

Font d'inspiració per a Sorolla 

Bernardo Ferrándiz es va formar en l'Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos de València i en la de San Fernando de Madrid, per a traslladar-se posteriorment a París i ampliar la seua formació en l'Escola Imperial.

La seua obra va contribuir a renovar la pintura valenciana i va influir en les generacions posteriors d'artistes llevantins, com Francisco Domingo Marqués, Emilio Sala i Joaquín Sorolla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento