Comunitat Valenciana

Localitzen el cos del menor desaparegut el passat dissabte en el Cabriel

  • L’han trobat a 500 metres de la zona en la qual inicialment es pensava que havia desaparegut, en un canyar.
  • Els seus companys li van perdre de vista al voltant de les 19 hores del dissabte i van donar avís de la seua desaparició.
  • Les tasques de cerca s'han vist dificultades per l'orografia i el gran cabal que portava el riu, així com per les branques que arrossegava el riu.
Dispositivo de búsqueda del menor en el río.
Dispositivo de búsqueda del menor en el río.
CEDIDA
Dispositivo de búsqueda del menor en el río.

Aquest dimecres, els agents encarregats de la cerca del menor desaparegut en el riu Cabriel han trobat sense vida al xiquet. El jove va desaparèixer aquest dissabte quan descendia amb amics en un matalasset pel riu Cabriel, en el terme de Venta del Moro (València). Els amics del jove li van perdre la pista mentre descendien en la zona de la baixada on hi ha un pi travessat. Han trobat el cos del xiquet a 500 metres de la zona en la qual inicialment es pensava que havia desaparegut, al costat d'un canyar.

El menor, que formava part d'un grup, es va llançar amb un matalasset en la zona de tornada del riu Cabriel i els seus companys li van perdre de vista al voltant de les 19 hores del dissabte i van donar avís de la seua desaparició. El dispositiu de cerca s'havia reprès a primera hora d’aquest dimecres després de finalitzar sense èxit en la jornada d'ahir, en la qual es va rastrejar de forma exhaustiva vint quilòmetres del riu, dividit en tres zones inspeccionades cadascuna de "forma mil·limètrica".

Els equips van pentinar tot el terreny des del punt en el qual se li va veure per última vegada fins al municipi de Villatoya i es va efectuar un reconeixement en helicòpter. En l'operatiu de cerca ha participat una vintena de Bombers del Consorci Provincial de València, brigades forestals i voluntaris de Sagunt, especialistes en aigües superficials. A més també s'havien incorporat els bussejadors dels bombers de l'Ajuntament de València i bombers del SPEIS d'Albacete, així com membres de Creu Roja.

Ampli dispositiu de cerca

En total, l'operatiu de cerca arribava a les 75 persones, cinquanta en tasques de l'àrea operativa i altres vint-i-cinc el labors logístiques. Segons ha informat el Consorci de Bombers aquest dimecres s'havien incorporat a la cerca el dron dels bombers de l'Ajuntament de València, així com diversos dispositius més cedits per una empresa privada i drons de la Generalitat per a aquestes labors. L'ús d'aquests aparells ha propiciat que la Generalitat haja activat el Pla Territorial d'Emergències, que regula l'ús d'aquests dispositius de vol sense pilot en les emergències.

Durant aquests dies de cerca, les empreses que organitzen activitats en la zona havien facilitat embarcacions per a col·laborar en el rastreig del riu. Les tasques de cerca s'han vist dificultades per l'orografia i el gran cabal que portava el riu, la qual cosa va motivar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el reduïra.

A més, en els primers dies de cerca va haver-hi problemes de comunicacions per la falta de cobertura en alguns trams, que es va solucionar, i sobretot, els treballs de localització es van veure complicats perquè les pluges de dies arrere a Albacete havien fet que l'aigua arrossegara gran quantitat de branques i vegetació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento