Comunitat Valenciana

El mes de juliol, "anormalment" més càlid a l'interior que en la costa en la Comunitat

  • En Jalance han arribat a 42.8ºC, en Alcoi a 42.2ºC, en Utiel a 42ºC i en Xàtiva a 41.4ºC.
  • La calor en les zones costaneres s'ha vist combatut pel típic règim de brises, expliquen des d’AEMET.
  • El mes de juliol de 2017 ha sigut el més humit dels últims 20 anys en la ciutat d'Alacant.
Gráfica sobre la evolución diaria de las temperaturas en el mes de julio
Gráfica sobre la evolución diaria de las temperaturas en el mes de julio
AEMET
Gráfica sobre la evolución diaria de las temperaturas en el mes de julio

El mes de juliol a la Comunitat Valenciana ha deixat temperatures superiors als 40 graus a l'interior del territori, la qual cosa el converteix en un mes "anormalment càlid" en aquestes zones, així com humit en la província d'Alacant, la qual cosa suposa una paradoxa per tractar-se, tradicionalment, del mes més sec de l'any a la Comunitat.

Així es desprèn de l'avanç climatològic del mes de juliol realitzat per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, que apunta a temperatures de fins a 42.8ºC en zones com Jalance (2ºC més de la mitjana normal), 42.2ºC a Alcoi i 42ºC a Utiel.

El fet que les temperatures més altes s'hagen registrat en zones de l'interior de la Comunitat resulta "anormal", segons Aemet, que apunta que en els últims dies del mes també es van donar temperatures elevades en zones com Xàtiva (41.4ºC). La calor en les zones costaneres s'ha vist combatut pel típic règim de brises, que han refrescat un poc el territori en la franja litoral i prelitoral.

La precipitació acumulada durant el mes de juliol ha sigut de 7.7 l/m2, un terç més baixa que la de la mitjana climàtica del període 1981-2010 (11.3 l/m2). Malgrat que juliol sol ser el mes més sec de l'any a la Comunitat, a Alacant el mes va adquirir un caràcter "humit o molt humit".

Així va passar per exemple en la ciutat d'Alacant, on es van acumular

8.6 l/m2 mentre que la mitjana normal del període 1981-2010 és de 3.8 l/m2. El mes de juliol de 2017 ha sigut el més humit dels últims 20 anys en la ciutat d'Alacant, des de juliol de 1997, mes en el qual es van registrar 14.5 l/m2, segons Aemet.

En la resta del territori, les pluges han estat acompanyades de tempestes i fins i tot de calamarsa, que en zones com Cirat o Morella va aconseguir els 4 centímetres de diàmetre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento