Comunitat Valenciana

Més ferramentes i els sistemes "més avançats" per a la lluita contra els incendis en València

  • El Consorci Provincial de Bombers de València ha invertit 1.700.000 euros en l'adquisició de sis autobombes forestals pesades amb capacitat per a 3.500 litres.
  • Les noves unitats poden pujar pendents del 50%, suportar inclinacions del 35% i estan pensades per a fer front als incendis forestals.
  • "En el cas que els vehicles es vegen envoltats pel foc disposen d'un sistema de descàrrega d'aigua al voltant de la cabina perquè no es cremen", expliquen.
Sis noves autobombes forestals pesades
Sis noves autobombes forestals pesades
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA
Sis noves autobombes forestals pesades

El Consorci Provincial de Bombers de València ha firmat este dilluns a Paterna (València) l'acta de recepció de sis autobombes forestals pesades Iveco Magirus, que incorporen els sistemes "més avançats" per a l'extinció d'incendis forestals amb una inversió total de 1.700.000 euros. Les noves unitats poden pujar pendents del 50%, suportar inclinacions del 35% i estan pensades per a fer front als incendis forestals. "Feia 18 anys que el Consorci no comprava vehicles forestals i era una necessitat. Amb la incorporació d'estes 6 autobombes forestals es dóna un salt important de modernització, per al que s'ha realitzat una inversió de 1.700.000 euros", ha afirmat el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, en la recepció.

Estes bombes forestals pesades incorporen una cisterna interna d'aigua amb una capacitat de fins el 3.500 litres i altres 500 litres independents d'autoprotecció. "En el cas que els vehicles es vegen envoltats pel foc disposen d'un sistema de descàrrega d'aigua al voltant de la cabina perquè no es cremen", ha explicat el president del Consorci, Josep Bort, en la recepció de les mateixes.

Una altra novetat d'estos nous vehicles és que incorporen un canvi automàtic. Les 6 autobombes forestals pesades, que pesen 15 tones, se sumen a les 8 bombes rurals amb les quals fins ara comptava el Consorci per a fer front als incendis forestals. Les noves unitats han sigut fabricades a Itàlia i porten un motor Euro6, adaptat a la directiva europea per a reduir l'emissió de gasos contaminants pel que contaminen molt menys que els anteriors camions forestals.

A més, han passat les proves de control de seguretat de la norma UNE EN 1846 de camions de bombers, una comprovació efectuada per Insia, un organisme de control acreditat pel Ministeri d'Indústria. Al llarg de la passada setmana van començar els cursos de formació de conducció i maneig d'estos camions a Paterna i Sagunt. Esta setmana es formarà als efectius d'Alzira i Gandia i,finalment, la setmana que ve es formarà als bombers de Torrent i Requena.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento