Comunitat Valenciana

AVT inicia un projecte pilot per a controlar l'oferta il·legal i competència deslleial d'apartaments turístics

  • L'Agència Valenciana del Turisme (AVT) ha engegat un projecte pilot de control de l'oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d'apartaments turístics, amb l'ajuda dels ajuntaments i la Policia Local, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Així ho ha indicat este dilluns el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha assenyalat que el seu departament ha preparat protocols d'actuació amb diferents corporacions municipals de les tres províncies per a "involucrar els agents locals en la lluita contra l'intrusisme".

En concret, Gandia ha sigut la primera destinació a adherir-se a este projecte pilot a la Comunitat Valenciana que s'ha estès a altres municipis com València, Peníscola, Castelló, l'Alfàs del Pi, Torrevieja i Alacant.

Així mateix, està previst que se sumen més localitats, ja que segons ha indicat Colomer "la idea és estendre-ho a tota la Comunitat, i mantindre així l'obstinació d'implicar a totes les administracions en un problema al qual hem de fer front des de totes les vies possibles". L'objectiu del projecte és facultar als ajuntaments perquè es puguen implicar i contribuir a ajudar la inspecció, per a tindre un rendiment més eficient a l'àmbit municipal.

L'aportació de la Policia Local se centrarà en el marc de les seues competències municipals i consistirà a "recaptar informació amb la finalitat d'identificar habitatges vacacionals que no publiciten el nombre d'inscripció en el registre d'empreses, establiments i professions turístiques", han explicat des de l'AVT.

A més, "es vigilarà els canals de comercialització i de publicitat d'estos habitatges, així com models de contracte, modalitats de pagament i fiances, entre d'altres" amb l'objectiu de legalitzar el màxim d'habitatges turístics detectats.

En este sentit, l'AVT ha recordat que "recentment i després d'un procés de diàleg i col·laboració, s'ha produït la regularització voluntària de quatre plataformes d'Internet que comercialitzen habitatges turístics, estes són Booking, Muchosol, Only-apartments i Fotoalquiler". Al final de la campanya es realitzarà una valoració conjunta dels resultats obtinguts amb tots els ajuntaments implicats, els quals es faran públics des de l'AVT.

INTRUSISME CONSTANT PREOCUPACIÓ DEL SECTOR TURÍSTIC

Segons el secretari general de l'AVT, "l'intrusisme és una constant preocupació del nostre sector turístic, per la qual cosa es necessita una estratègia global per a combatre'l". En esta línia, ha indicat que li agradaria que "l'espai municipal s'implique més contra el frau i l'intrusisme".

"Totes les actuacions que duem a terme per a combatre esta problemàtica han permès de manera notòria aflorar l'oferta de la Comunitat Valenciana no declarada i fomentar la inscripció en el registre oficial d'habitatges turístics de la Generalitat", ha destacat.

En 2016 van ser un total de 12.000 nous habitatges turístics de les tres províncies les que es van donar d'alta en el Registre, 6.400 més que les registrades en 2015 (6.493) i quadruplicant els de 2014 (3.799). En els últims quatre anys, ascendix fins a un total de 30.109 les altes d'habitatges turístics realitzats a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento