Comunitat Valenciana

La Generalitat valenciana complirà la resolució que obliga a tornar al plurilingüisme del 2012 "però no la compartix"

  • La Generalitat Valenciana complirà la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ordena tornar a la normativa sobre plurilingüisme del 2012 "però no la compartix". Així mateix, apunta que, a efectes pràctics, "esta sentència afecta l'alumnat que està matriculat el curs vinent en Educació Infantil de 3 anys".
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

Així s'ha manifestat des de la Conselleria d'Educació després de conéixer-se la resolució de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV que considera que l'administració educativa valenciana no està complint la interlocutòria que va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme en ensenyament no universitari i ordena al departament que dirigix el conseller Vicent Marzà tornar a la situació anterior i aplicar la normativa vigent llavors, és a dir a l'aprovada per l'anterior Consell del PP.

Davant esta decisió, la Generalitat Valenciana assenyala que "complirà la resolució però no la compartix". Afig que, "a efectes pràctics afecta l'alumnat que està matriculat el pròxim curs en Educació Infantil de 3 anys, mentre que la resta d'alumnes continua amb els programes lingüístics que han tingut fins al curs 2016-2017".

L'administració recalca que "l'objectiu de la Generalitat és garantir i fer efectiu el plurilingüisme a tot l'alumnat valencià". "Alló important és que els xiquets i xiquetes aprenguen llengües i això es durà a terme des de la Generalitat, sens dubte, amb els instruments que calga", asseveren.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento