Comunitat Valenciana

Puig sobre el quitament: "Anem a defendre en l'àmbit polític la necessitat de la reestructuració del deute"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat este dimecres, respecte al quitament de part del deute que reclama l'Executiu valencià, que el Consell defendrà "en l'àmbit polític la necessitat de la reestructuració del deute".
Ximo Puig en una imatge recent
Ximo Puig en una imatge recent
Europa Press
Ximo Puig en una imatge recent

Puig ha comentat respecte a este quitament que hi ha "diversitat d'opinions" entre les comunitats autònomes. Així, ha assenyalat que "no totes estan en contra ni totes a favor" i ha manifestat que aquelles que han patit "més l'infrafinançament", com la Comunitat Valenciana, tenen "més urgència en el que és la reestructuració del deute".

"Hi ha vots particulars, entre ells el nostre, i per descomptat, anem a defendre en l'àmbit polític la necessitat de la reestructuració del deute", ha insistit el cap del Consell.

El responsable autonòmic s'ha pronunciat d'esta manera abans de participar en l'acte de presentació del Pla Estratègic de Turisme de València, preguntat per l'informe de la Comissió d'Experts per a la reforma del finançament autonòmic i la possibilitat que no incloga un quitament de part del deute que reclama l'Executiu valencià.

Així mateix, sobre el citat informe, Ximo Puig ha manifestat a partir d'"una primera anàlisi" d'este document que estima que representa "un avanç substancial, un pas endavant respecte a les posicions que sempre ha defès la Generalitat vinculades a la igualtat entre els ciutadans i al fet que no estiguen les enormes diferències que en este moment es donen per a la prestació de servicis públics fonamentals com la sanitat, l'educació o la protecció social".

Puig ha comentat, en conseqüència, que el seu executiu valora "una part substancial" del que fins al moment se sap d'eixe informe, tenint en compte que "té a veure, sobretot, amb la ruptura de l'statu quo", una cosa que suposa "un element fonamental" per a la Generalitat.

De la mateixa manera, ha ressaltat "la pròpia anàlisi de la insuficiència financera de les comunitats autònomes, que està valorada en l'Informe d'Experts en 16.000 milions a l'any". "Per tant, en termes generals em pareix que és un pas avant i que és una visió nova del que ha de ser el model de finançament autonòmic", ha exposat el president de la Generalitat.

REUNIÓ AMB EL REPRESENTANT VALENCIÀ

Ximo Puig i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, es reuniran este dimecres a la vesprada, a les 17.45 hores, amb el representant de la Comunitat Valenciana en el grup d'experts per a la revisió del sistema de finançament autonòmic, Francisco Pérez. En esta trobada estarà també present la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento