Comunitat Valenciana

Puig sobre la declaració de Rajoy: "És exigible l'assumpció d'una responsabilitat política"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat este dimecres, respecte a la declaració del president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, com a testimoni en el cas Gürtel, que "és exigible" a esta formació "l'assumpció d'una responsabilitat política perquè durant molt de temps es van fer trampes per a guanyar eleccions".
Ximo Puig fent declaracions
Ximo Puig fent declaracions
EUROPA PRESS
Ximo Puig fent declaracions

Puig ha indicat que esta declaració "té una càrrega política gran" perquè s'està "davant un procés de corrupció del partit que està en el govern" i ha reiterat que açò fa que s'hagen d'"assumir per part del PP unes responsabilitats polítiques".

Igualment, el responsable autonòmic ha assenyalat que és "una qüestió de normalitat democràtica que "un ciutadà, siga qui siga" i "tinga el rang institucional que tinga" acudisca "quan és cridat pels tribunals".

El cap del Consell s'ha pronunciat d'esta manera abans de participar en l'acte de presentació del Pla Estratègic de Turisme de València, preguntat per la declaració de Rajoy com a testimoni davant el tribunal que jutja els 37 acusats per participar en la primera època d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005).

"És una qüestió de normalitat democràtica que una persona, un ciutadà siga qui siga, tinga el rang institucional que tinga, quan és cridat pels tribunals acudisca", ha respost, al mateix temps que ha dit que "des d'eixa perspectiva" cal mantindre la "normalitat institucional" i la "normalitat democràtica".

Després d'açò, Ximo Puig ha manifestat que "des del punt de vista polític" és "evident" la "càrrega política gran" que té la presència de Mariano Rajoy davant un tribunal, atés que "estem davant un procés de corrupció del partit que està en el govern".

En este sentit, el president de la Generalitat ha asseverat que "és evident que cal assumir per part del PP unes responsabilitats polítiques que fins al dia de hui no s'han assumit".

"Des del punt de vista polític és exigible l'assumpció d'una responsabilitat política perquè durant molt temps es van fer trampes per a guanyar eleccions i això ací, desgraciadament, ho vivim d'una manera molt directa", ha plantejat.

"HIPOTECA REPUTACIONAL"

Puig ha agregat que "això produïx una desafecció per part de la ciutadania" cap a la política i "una crisi de representació". Ha indicat que una de les "conseqüències" d'eixes circumstàncies és que els actuals responsables polítics de la Comunitat Valenciana tinguen "ara" que "alçar la hipoteca reputacional" que té esta autonomia "per un partit que no va estar a l'altura de les circumstàncies democràtiques".

D'altra banda, Ximo Puig ha afirmat que "des del punt de vista judicial" no té "res a dir" sobre la presència de Rajoy davant un tribunal i ha manifestat que "els jutges determinaran".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento