Comunitat Valenciana

CCOO veu positiva la convocatòria de 13.000 places d'oposicions docents per a "transformar ocupació precària en estable"

  • La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOOPV) ha qualificat de "positiva" la convocatòria anunciada per la Conselleria d'Educació de 13.000 places de lliure accés als cossos docents fins a l'any 2021 perquè "va a suposar la transformació de gran quantitat d'ocupació precària en estable, una línia fonamental del treball" d'este sindicat.

Així ho ha manifestat la federació, en un comunicat en el qual subratlla que "l'acord firmat entre els Governs central i autonòmic, CCOO, UGT, CSIF i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies comporta el compromís d'una Oferta d'ocupació pública del cent per cent de la taxa de reposició del professorat per als anys 2017, 2018, 2019 i 2020, més les places necessàries per a reduir el percentatge d'interinitat del 23% al 8%".

Este acord, apunten, permetrà la convocatòria d'oposicions tractada este dimarts en la Mesa Sectorial d'Educació, on l'administració autonòmica ha presentat la seua proposta de 13.000 places, "la qual cosa coincidix amb els càlculs de la FE CCOO PV", encara que ha demanat que es convoquen en tres anys i no en els quatre anunciats. També ha sol·licitat una major quantitat de vacants els dos primers anys per a rebaixar la taxa d'interinitat que pot arribar a superar el 25% al setembre.

CCOO manté també que el compromís firmat ha de donar lloc a un sistema d'ingrés en el qual, "respectant el marc jurídic de l'Estat, s'impulse un procés selectiu que, entre altres qüestions, valore l'experiència fins als màxims reconeguts per les sentències del Tribunal Constitucional".

"La temporalitat -continuen des de CCOO- ha arribat a xifres insuportables per al sistema educatiu. L'Administració ha abusat d'este tipus de contractacions, que haurien de ser una excepció. Açò ha donat com a resultat la generació de borses de temporalitat i el fet que moltes persones no hagen pogut accedir a la funció pública a causa de l'escassetat de places convocades, que no de places existents. Enfront d'esta situació, la FE CCOO PV ha mantingut constants les reivindicacions perquè es revertisquen les retallades i es transforme ocupació precària en ocupació estable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento