Comunitat Valenciana

Ribó insta a atendre les dones més desprotegides enfront de la violència de gènere i valora el pacte nacional

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat este dimarts a atendre totes les dones víctimes de la violència de gènere i, especialment, aquelles que "estan més desprotegides" com són les immigrants. Així mateix, ha valorat el Pacte Nacional contra la Violència de Gènere assolit en el Congrés i la unanimitat amb la qual ha tirat avant.
Concentració contra la violència de gènere a València
Concentració contra la violència de gènere a València
EUROPA PRESS
Concentració contra la violència de gènere a València

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, després de presidir davant la porta principal de l'Ajuntament de València la concentració silenciosa convocada pel consistori per a condemnar l'últim cas de violència masclista en la ciutat, l'assassinat d'una dona de 32 anys i d'origen rus.

Amb este acte, celebrat a les 12.00 hores, la corporació local ha expressat el seu condol a la família i als amics de la víctima, al mateix temps que ha manifestat el seu compromís de seguir treballant per a fer de la capital valenciana una ciutat lliure de violència cap a les dones.

En la concentració han participat al costat de l'alcalde regidors del seu equip de govern, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, i dels dos grups de l'oposició municipal, Partit Popular i Ciutadans.

Joan Ribó ha lamentat que "ja són moltes víctimes" les ocasionades per la violència de gènere i ha instat a "pensar en les dones que estan més desprotegides, concretament, aquelles que són immigrants, procedents d'altres països, com la persona que ha mort ara víctima de la violència de gènere" a València. "Em pareix que és un element que cal ressaltar. S'han de protegir de forma especial", ha manifestat referent a açò.

Després d'açò, l'alcalde ha expressat la seua "satisfacció" per "l'acord unànime" aconseguit "ahir en les Corts Generals" enfront de la violència de gènere. Així, Ribó ha valorat la decisió d'adoptar "una sèrie de mesures" en eixe sentit, especialment, en àrees com l'ensenyament i també de dedicar-los "un pressupost important".

"Estem convençuts que estes mesures podran avançar" per a disminuir este problema, un problema "molt fort i molt greu" que patix Espanya en general i la Comunitat en particular, ha assenyalat Joan Ribó.

Per la seua banda, la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, que ha participat també en la concentració ha assegurat que les dones estan "ja molt fartes de fer concentracions i recompte de totes les víctimes" de la violència de gènere. Igualment, ha destacat que "ara és el moment de fer compromisos ferms per part de totes les administracions públiques per a lluitar contra esta violència".

Lozano ha apuntat que l'Ajuntament de València i el Govern valencià ho estan fent i ha citat entre les iniciatives municipals en este àmbit l'increment de "els tallers de prevenció de la violència de gènere en les escoles", el treball per a "reforçar el grup Gamma" de la Policia Local amb la finalitat de "protegir les dones víctimes de violència".

"PRESSIÓ EFECTIVA"

"Estem donant molts passos en eixe sentit. El Govern valencià també està elaborant el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere, amb avanços que seran nous en l'Estat espanyol", ha exposat l'edil, que ha considerat que "ara arriba el moment que el Govern de l'Estat es comprometa de veres".

Isabel Lozano, que ha agregat que "les declaracions són molt fàcils de fer", ha subratllat que "ha arribat el moment que la pressió ciutadana siga efectiva i que els governs facen el que ha de fer, protegir les dones per a no tindre este context de víctimes tan dolorós i tan insuportable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento