Comunitat Valenciana

Els homeòpates recorden que la regulació de medicaments de la UE és "d'obligat compliment"

  • "No entenem el debat, en la llei ve reflectit el reconeixement de l'homeopatia i volem salvaguardar els drets dels pacients", expliquen des de l'Assemblea Nacional d'Homeopatia.
  • El president recorda que a França i Alemanya, països "desenvolupats, als quals en tantes coses es vol paréixer Espanya", sí que es financen aquests tractaments.
  • Considera que "les evidències científiques estan publicades en moltes revistes mèdiques a la vista de tots" i que aquesta medicina "té efectes secundaris menors".
La homeopatía como medicina natural.
La homeopatía como medicina natural.
PIXABAY
La homeopatía como medicina natural.

L'Assemblea Nacional d'Homeopatia ha recordat a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, que els medicaments homeopàtics estan "reconeguts" com a tal per la Unió Europea (UE) i que la regulació sanitària comunitària "és d'obligat compliment".

Així s'ha expressat el portaveu d'este col·lectiu, Gonzalo Fernández Quiroga, en declaracions a Europa Press, després que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat valenciana haja remés este dilluns una instrucció a tots els departaments de salut per a recordar que l'homeopatia està exclosa de la cartera de servicis del Sistema Nacional de Salut (SNS) i que la seua promoció i desenvolupament en centres sanitaris públics estan prohibides.

A més, la titular d'eixe departament del Govern autonòmic, Carmen Montón, ha sol·licitat per carta a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que es retire el reconeixement de l'homeopatia com a medicament que li atorga el Reial Decret Legislatiu 1/2015.

Sobre este tema, el representant de l'Assemblea Nacional d'Homeopatia ha declarat que "no entenem el debat, en la llei ve reflectit el reconeixement de l'homeopatia i volem salvaguardar els drets dels pacients". Fernández considera "normal" que l'homeopatia estiga exclosa de la cartera de servicis del Sistema Nacional de Salut (SNS), "com a punts altres medicaments, sobretot en temps de crisi" i ha assegurat que no busquen el finançament per part del sistema sanitari públic.

Però sí ha asseverat que en altres països "desenvolupats, als quals en tantes coses es vol paréixer Espanya", com Alemanya o França, sí es financen els tractaments homeopàtics en la sanitat pública.

Sobre les manifestacions de la consellera de Sanitat, que ha considerat l'homeopatia com a "productes sense evidència científica que no curen i generen confusió", Fernández ha defés que esta "produeix beneficis en el pacient, encara que diferents als medicaments convencionals". "Les evidències científiques estan publicades en moltes revistes mèdiques a la vista de tots", ha afegit.

A més, ha subratllat "l'experiència clínica que els homeòpates tenen com a metges que prescriuen tant medicaments convencionals com teràpies naturals" i ha assegurat que la medicina homeopàtica "té efectes secundaris menors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento