Comunitat Valenciana

Ajuntament de València aprova una pujada salarial de l'1% per al personal municipal amb efectes des de l'1 de gener

  • L'Ajuntament de València ha aprovat un increment d'un 1% en les retribucions del personal municipal, que s'aplicarà amb efectes des de l'1 de gener d'enguany. En total, suposarà un augment d'1,9 milions d'euros en la partida de nòmines dels 5.129 treballadors amb els quals explica el consistori.

Així ho arrepleguen els càlculs establits pel departament de Personal, segons ha indicat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, informa l'Ajuntament en un comunicat.

L'acord ha sigut ratificat per les seccions sindicals del consistori que tenen representació en la Mesa General de Negociació.

El responsable de Personal ha assegurat que "gràcies a la previsió del Govern de la Nau, en menys d'un mes des de l'aprovació de la llei estatal, no solament s'ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors, sinó que ha impulsat l'expedient corresponent perquè els empleats cobren en la nòmina del mes de juliol este increment en les seues nòmines".

Campillo ha destacat que en la pujada s'inclouen els endarreriments corresponents als mesos de gener a juny, amb l'objectiu que els funcionaris municipals "patisquen el mínim perjuí malgrat el retard en l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)".

En este sentit, l'edil ha recordat que les administracions públiques locals depenen de l'aprovació de la Llei de Pressupostos per a saber la normativa en qüestions com la del personal i "per exemple, en matèria de retribucions i de l'augment del salari".

RETARD PER "INCAPACITAT DEL GOVERN"

"El retard amb que s'han aprovat els PGE, per la incapacitat del Govern central, ha provocat que les administracions públiques no hàgem pogut abonar l'augment salarial que li corresponia als treballadors, amb el perjuí econòmic que això els ha suposat", ha reivindicat.

Davant esta situació, Sergi Campillo ha assenyalat que el Govern local de València reclama a l'Executiu "més eficiència i eficàcia a l'hora de gestionar les seues polítiques". També que "elimine dels pròxims PGE la inefable taxa de reposició que ofega i impedix fer oposicions lliures en molts departaments que són necessàries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento