Comunitat Valenciana

Veïns de València reclamen que es "facen complir" les mesures sobre les terrasses: "El que cal fer és aplicar-les"

  • El col·lectiu veïnal Russafa Descansa i l'associació de veïns Amics del Carme de València han reclamat a l'Ajuntament de la ciutat que es "facen complir" les mesures sobre terrasses arreplegades en
Imatge d'arxiu d'una terrassa en la ciutat de València
Imatge d'arxiu d'una terrassa en la ciutat de València
AYUNTAMIENTO VALENCIA
Imatge d'arxiu d'una terrassa en la ciutat de València

el Pla de Convivència de Terrasses presentat pel consistori i en la moció de l'executiu local que planteja la prohibició d'autoritzar noves o ampliar les existents en les Zones Acústicament Saturades (ZAS) i en els carrers per als vianants del centre com a Convent de Santa Clara, Ribera, Passeig de Russafa, Martínez Cubells i Mossén Femades.

El portaveu d'Amics del Carme, Toni Cassola, ha considerat, en declaracions a Europa Press, "una bona notícia" estes dos iniciatives municipals perquè "l'Ajuntament comença a adoptar mesures respecte a un conflicte que han creat ell mateix amb la falta de control i l'excessiva generositat a l'hora de donar llicències".

"Que intenten corregir això és una bona notícia", ha assenyalat, al mateix temps que ha considerat que ara el consistori "arreplega bona part de les propostes" que la seua entitat veïnal va realitzar com la de "limitar el creixement de terrasses en les Zones Acústicament Saturades". "Estem contents", ha destacat.

En este sentit, ha comentat que encara que el Pla de Convivència de Terrasses no presenta "cap novetat", atés que reitera una normativa "ja coneguda", Cassola ha valorat la idea de "revisar les terrasses concedides" en espais com els per als vianants del centre i ha confiat que "eixa revisió arribe al més prompte possible també al Carmen".

Toni Cassola ha ressaltat que "hi ha un canvi en el discurs de l'Ajuntament, un punt d'inflexió" i ha valorat que "per primera vegada es comença a tindre en compte les propostes realitzades durant dos anys pels veïns". "Tot el fullet són mesures ja conegudes però fins ara incomplides, que es recorden, que es refresquen i que s'anuncie que va a veure acord exprés en la Junta de Govern per a fer-les complir és molt bona notícia", ha insistit.

"NO ÉS RES NOU"

Pel seu costat, el portaveu de Russafa Descansa, Josep Martí, ha indicat també que les mesures anunciades per l'Ajuntament "no són res nou". "El que han anunciat no és cap pla de terrasses, el decàleg que han presentat són normes ja establides en l'ordenança", ha dit, alhora que ha opinat que la proposta "no resol res" perquè "no es poden tocar les terrasses existents".

Martí ha assegurat que "l'ordenança té un article específic destinat a zones saturades de terrasses" i ha criticat que "no objectiva en cap moment com es definix una zona saturada de terrasses".

El representant veïnal ha comentat també que en Russafa "hi ha carrers per als vianants que tenen recomanacions públiques del Síndic de Greuges" i ha ressaltat que l'Ajuntament "té pendent la reordenació". Ha subratllat que és "una recomanació pública pendent de resolució des de fa molt de temps".

Martí ha opinat que el pla de convivència presentat estaria enfocat "més al Cabanyal", un barri per al qual els responsables municipals, ha dit, han descartat que succeïsca "el mateix que en Russafa" amb l'oci. "Què va a fer l'Ajuntament en les terrasses autoritzades en el barri de Russafa", ha preguntat.

El portaveu de Russafa Descansa ha agregat que en este barri està "pendent de l'aplicació de mesures cautelars prèvies a la seua declaració com ZAS" i advertit de la problemàtica d'alguns locals que "no han superat l'auditoria acústica i estan pendents de la suspensió de la llicència".

Així mateix, ha assenyalat que hi ha terrasses que no es desmunten a la nit i unes altres que han arribat, "fins i tot, a tindre l'aparell de la barbacoa recolzat en la paret". Després d'açò, ha considerat que el pla de convivència anunciat "és una declaració de voluntats" que arriba "quan en la pràctica la major part de les terrasses del barri han sigut sancionades".

CONTROL POLICIAL

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, María José Broseta, va estimar este dijous positiva la iniciativa que suposa el Pla de Convivència de Terrasses encara que va demanar "més control policial" perquè es complisca. Broseta va estimar que es tracta d'"un primer pas necessari perquè les zones per als vianants puguen estar el més lliures possibles i que els vianants puguen passejar per elles".

Així mateix, la representant veïnal va demanar que la reorganització de taules i cadires en zones massificades com els carrers Ribera, Russafa i adjacents, vaja acompanyada d'una "reducció real de les mateixes en benefici dels vianants i veïns d'entorn", tenint en compte que "ha de prevaldre el dret al descans sobre el dret a l'oci". Igualment, va recordar que s'està en espera que es convoque un observatori del soroll per a avaluar les mesures relacionades amb la contaminació acústica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento