Comunitat Valenciana

El Comité d'empresa de Vaersa convoca vaga el 28 de juliol pel conflicte per la relació de llocs de treball

  • El Comité d'empresa de Vaersa-València ha convocat una jornada de vaga acompanyada d'una concentració enfront del Palau de la Generalitat entre les 10.30 i les 12.30 hores el 28 de juliol, a causa del "conflicte" iniciat amb motiu de la publicació Relació de Llocs de treball i les "irregularitats existents en matèria de relació jurídica del personal".

En un comunicat, la presidenta del Comité d'empresa de l'empresa pública, Conxa Ros Gimeno, ha indicat que aprofitaran l'ocasió per a presentar un escrit al president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la finalitat de sol·licitar-li la seua mediació en el "conflicte" que afecta 1.400 treballadors de la firma.

D'esta manera, entre els motius pels quals han convocat la vaga han destacat que els treballadors seguixen "patint una política restrictiva" de la despesa que es va aplicar en l'època de les retallades pressupostàries que en 2012 va suposar "acomiadaments" i un "minvament important de les condicions laborals".

A més, han assegurat que "en cap moment han estat clars els criteris mantinguts per l'empresa per a l'elaboració i classificació dels llocs de treball, així com que es mantenen greuges comparatius salarials entre llocs de similars funcions i responsabilitat", han asseverat.

També han criticat que les categories professionals i complements salarials "no s'adequen al conveni col·lectiu"; que "no existixen els mecanismes que garantisquen tots els llocs de treball, incloent el canvi de la personalitat jurídica de l'entitat", i que "sent una activitat pròpia de l'empresa, no es reconeixen els llocs de treball dels servicis prestats al Medi Ambient i Agricultura com a estructurals".

"Els actuals responsables de Vaersa seguixen amb el mateix model de precarietat laboral dels seus antecessors", han manifestat, al mateix temps que han explicat que este dijous tindrà lloc l'acte de conciliació en el Tribunal d'Arbitratge laboral. Així mateix, han anunciat que prèviament a la vaga del 28 celebraran una altra concentració este divendres davant el Palau de la Generalitat a partir de les 10.30 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento