Comunitat Valenciana

València es converteix en la seu internacional de la rehabilitació i atenció mèdica a guitarristes

  • L'objectiu de la trobada és ensenyar als participants a tocar este instrument per a evitar lesions i corregir-les per mitjà de teràpies de rehabilitació específiques.
  • La novena edició del Curs Ricardo Gallén de Guitarra i Fisioteràpia se celebrarà del 21 al 26 de juliol i comptarà amb traumatòlegs experts en la matèria.
  • Segons els organitzadors, la prevenció és la millor forma de lluitar contra les lesions i recomanen fer calfaments, estiraments i mantindre una postura adequada.
Guitarra española
Guitarra española
EUROPA PRESS
Guitarra española

La ciutat València es convertirà en seu internacional de la rehabilitació i atenció mèdica a guitarristes amb la IX edició del Curs Ricardo Gallén de Guitarra i Fisioteràpia, que se celebrarà del 21 al 26 de juliol. En estes jornades s'ensenyarà als participants a tocar este instrument des de la percepció i el control muscular, per a evitar lesions i corregir-les per mitjà de teràpies de rehabilitació específiques, segons ha informat este dimecres l'organització en un comunicat.

El curs serà impartit pels guitarristes Ricardo Gallén i Toni Cotolí, juntament amb el suport sanitari de Joaquín Mollà i Mercedes Cotolí del centre 'Sanat Fisioterapeutas'. Este curs dirigit pel valencià Toni Cotolí naix de la necessitat d'oferir "una formació de qualitat, única a tot el món, sobre com evitar i tractar esta sèrie de dolències", destaquen els seus responsables.

Un guitarrista, com qualsevol músic professional, ha de ser conscient que durant tota la seua vida professional està exposat a una sèrie de factors de risc a causa del seu entrenament constant com la hipermobilitat d'algunes articulacions o problemes múscul-esquelètics que sorgeixen amb l'aplicació incorrecta de la tècnica a l'hora de tocar l'instrument, estades perllongades dempeus o assegut o l'estrés.

Segons Cotolí, qui va patir una tendinitis aguda i una atròfia dels músculs del braç derivades del seu treball com a guitarrista, "les lesions musculoesquelètiques que pateixen els músics són tan específiques que traumatòlegs o fisioterapeutes sense experiència a atendre el col·lectiu no són capaços de diagnosticar-les i tractar-les, com va passar en el meu cas; i d'eixa experiència va sorgir la idea de crear este curs específic".

El valencià, així mateix, destaca que la prevenció és la millor forma per a lluitar contra les lesions. "Fer calfaments, estiraments, tindre una bona postura mantenint les monyiques alineades amb els avantbraços, tocar amb la màxima relaxació corporal i percepció muscular o enfortir la musculatura específica que s'utilitza per a tocar la guitarra ajuda a evitar les lesions".

Una trobada internacional

Músics xilens, argentins i costa-riquenys, a més de diferents punts de tota Espanya, viatjaran a València per a fer rehabilitació i previndre futures lesions. Una gran part dels alumnes del curs s'inscriuen buscant una solució per a algun dels problemes físics que han patit per la seua activitat professional. El Curs de Guitarra i Fisioteràpia, durant sis dies oferirà, a més de classes magistrals de guitarra, tallers en matèria musical com a 'Aprenentatge a través de les experiències sensitives' i 'Tècniques d'acords flamencs adaptats a la guitarra clàssica', entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento