Comunitat Valenciana

La UPV assenyala que no va contractar la monitora embarassada "atenent al risc"

  • La institució educativa assegura que "no va actuar de mala fe, sinó moguda per la intenció de fer prevaldre en la seua decisió la protecció de la dona gestant".
  • Recalquen que compten amb 1.400 dones en la plantilla i que apliquen polítiques actives d'igualtat i conciliació familiar "que han suposat un important avanç".
  • La passada setmana el jutjat del contenciós administratiu núm. 5 de València estimava el recurs d'una monitora i condemnava la UPV a indemnitzar-la.
Campus de la Universitat Politècnica
Campus de la Universitat Politècnica
UPV
Campus de la Universitat Politècnica

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha assenyalat que va prendre la decisió de no contractar una monitora embarassada per a l'Escola d'Estiu, "no pel seu embaràs, sinó per l'informe mèdic que la declarava no apta per a exercir les funcions, atenent al risc que la dona i el nadó podrien patir". Per açò, ha defés que "no va actuar de mala fe" i que esta universitat "ha contractat sempre i seguirà contractant dones embarassades i vetlarà per que puguen desenvolupar les seues responsabilitats amb totes les garanties".

Així ho ha posat de manifest la institució acadèmica en un comunicat fet públic este dilluns, després que la setmana passada es coneguera una sentència del jutjat del contenciós administratiu núm. 5 de València que estima el recurs de la monitora i condemna la UPV a indemnitzar-la.. Sobre este tema, la Politècnica subratlla que "el propòsit últim de la no contractació de la monitora ha sigut sempre la protecció de la salut tant de la mare gestant com del nadó en camí".

Incideixen que la universitat va prendre la decisió de no contractar la monitora, "no pel seu embaràs, sinó per l'informe mèdic que la declara no apta per a exercir les funcions de monitora de l'Escola d'Estiu, atenent al risc que la dona i el nadó podrien patir". Per tot açò, la UPV reitera que, malgrat el que puga desprendre's de la sentència, "no va actuar de mala fe, sinó moguda per la intenció de fer prevaldre en la seua decisió la protecció de la dona gestant".

"La Universitat Politècnica de València, com a administració responsable, acata la sentència dictada pel jutjat i declara que seguirà treballant per la salut, la protecció i la millora de la qualitat de vida de tots els seus treballadors i treballadores", emfatitza.

Així mateix, ressalta que "ha contractat sempre i seguirà contractant dones embarassades tant en règim de personal funcionari com de personal temporal i vetlarà, a través de l'Àrea de Prevenció de Riscos Laborals, per la salut i la protecció de les seues treballadores, especialment en el cas de les dones embarassades, perquè puguen desenvolupar les seues responsabilitats amb totes les garanties i la màxima seguretat".

Afig que compta amb prop de 1.400 dones en la seua plantilla sumant les diferents categories que contempla la universitat (personal laboral indefinit o temporal, funcionària interina, eventual, funcionària de carrera, professores associades, professores ajudants doctores, ajudants, titulars d'universitat i catedràtiques).

"La UPV -prossegueixen- aplica polítiques actives d'igualtat i de conciliació familiar mitjançant l'impuls, la coordinació i l'avaluació de nombroses iniciatives que han suposat en els últims anys un important avanç: pla Concilia, programes de diversitat funcional, accions contra la violència de gènere, projectes relacionats amb la dona i la ciència, bones pràctiques en llenguatge inclusiu".

I en la mateixa línia, afigen que "les polítiques d'Igualtat tenen un caràcter general i transversal en l'activitat universitària i suposen un repte permanent. Els quatre anys de gestió del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació llancen un balanç altament positiu en el posicionament de la universitat com a agent de canvi social, al marge de situacions puntuals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento