Comunitat Valenciana

Antitaurins denuncien el "sorteig il·legal" d'un bou en la fira de juliol de València

  • L'animal serà bregat i exhibit en els carrers el pròxim dia 19 durant les desencaixonades i la Trobada de Tauromàquies Populars.
  • Les associacions animalistes consideren la iniciativa una infracció greu, sancionada amb multa d'entre 601 i 6.000 euros.
  • La plataforma antitaurina sol·licita la suspensió o prohibició de l'espectacle públic sense descartar el decomís del propi bou.
Toro de lidia en el campo.
Toro de lidia en el campo.
UNIÓN DE CRIADORES DE TOROS DE LIDIA
Toro de lidia en el campo.

La plataforma ‘La tortura no és cultura’, integrada per 47 associacions animalistes, ha denunciat davant les autoritats valencianes el sorteig, previst per a dimecres que ve, d'un bou per a comissions, penyes i associacions taurines per part dels promotors de la fira de juliol.

Segons han informat fonts de LTNEC, la denúncia ha sigut presentada davant la Direcció General de Seguretat i Protecció Ciutadana de la Generalitat Valenciana i davant les Delegacions de Benestar Animal i de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València. 

El sorteig ha sigut anunciat i promocionat per les empreses Simón Casas Production i Toropasión Espectáculos i està previst que es realitze el pròxim dia 19 durant les desencaixonades i la Trobada de Tauromàquies Populars. El premi del sorteig és un bou de la ramaderia Los Recitales, de Sevilla, i la seua destinació, segons les bases del sorteig, és per a ser bregat i exhibit en els carrers sota el format de festeig de Bous al carrer.

José P. Cubells, advocat de LTNEC, entén que el sorteig d'un animal viu és contrari a la Llei de Protecció Animal de la Comunitat Valenciana, que prohibeix fer donació d'animals com a premi, reclam publicitari, recompensa o regal, en considerar aquesta acció com a infracció greu, sancionat amb multa de 601 a 6.000 euros. 

Cubells considera que el bou és animal domèstic, ja que en aquest concepte s'han d'incloure no solament les mascotes o animals de granja, sinó també als animals de renda, treball o proveïment, criats o encebaments per a la producció d'aliments o altres beneficis econòmics. 

L'advocat indica també que és probable que l'empresa anunciadora "ni tan sols compte amb autorització" per a la realització del sorteig, la qual cosa podria ser considerat com a infracció greu a la llei d'espectacles públics de la Generalitat. Per tot açò, la plataforma antitaurina sol·licita la suspensió o prohibició de l'espectacle públic sense descartar el decomís del propi bou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento