Comunitat Valenciana

Chick Corea & Béla Fleck, UB40 i Ara Malikian, estreles internacionals en la tercera setmana en Vivers

  • Chick Corea & Béla Fleck, UB40 i Ara Malikian són les estreles internacionals que protagonitzaran la tercera setmana dels concerts que se celebren en els Jardins de de Vivers dins de la programació de la Gran Fira de València.
Malikian
Malikian
PANORAMA PRODUCCIONES
Malikian

Així, Chick Corea & Béla Fleck actuaran el prçoximo 17 de juliol. Fa 10 anys, el pianista Chick Corea i el banjista Béla Fleck van publicar el disc The Enchantment (Concord Records). El treball, guardonat com a millor àlbum instrumental en els Grammy Llatins 2007, va sorgir de l'associació singular de les sonoritats de tots dos instruments.

Però, tot i ser una trobada absolutament original, la unió dels artistes es pot considerar una cosa natural. Així, el pianista sempre hi havia estat lligat als corrents renovadors del jazz i la seua trajectòria estava marcada per la fusió de ritmes. D'altra banda, el banjista havia confessat la seua fascinació per la imaginació del teclista des de la primera vegada que ho havia escoltat, quan només era un adolescent.

Aprofitant l'efemèride, Corea i Fleck es tornen a reunir en els escenaris per a celebrar el desé aniversari d'eixe disc. I el públic valencià serà part d'esta commemoració dilluns que ve, 17 de juliol, en una de les tres úniques cites del duo a Espanya.

Per la seua banda, Ara Malikian, arribarà a l'escenari de Vivers el 18 de juliol. Després d'esgotar pràcticament totes les entrades per al concert programat per al divendres, 14 de juliol, dos mesos abans de la seua celebració, Ara Malikian, l'Ajuntament de València i els promotors del festival van acordar atendre la gran demanda d'entrades amb un segon recital.

D'esta manera, dimarts que ve, el violinista libanés d'origen armeni completarà un doblet, un fet inèdit en la història dels Concerts de Vivers. I, pel ritme en la venda d'entrades, és molt probable que la segona data també registre un ple absolut.

Les actuacions de Malikian en el cap i casal formen part de la gira 'La Increïble història de Violí'.

El dia 19 serà el torn d'UB40 i Mediterranean Roots. 'Signing Off', l'àlbum de debut d'UB40, va ser publicat pel xicotet segell independent Graduate Records a l'estiu de 1980. No obstant açò, la banda havia començat a assajar dos anys abans en la seua ciutat, Birmingham.

A punt d'arribar a les quatre dècades d'història, el grup ha mantingut el seu nucli dur (on destaquen el bateria James Brown, el guitarrista Robin Campbell, el baixista Earl Falconer, el percussionista Norman Hassan i el saxofonista Brian Travers) mentre que Duncan Campbell s'encarrega de la veu solista des de fa quasi 10 anys.

GRANS ÈXITS

UB40 interpretarà a València els seus grans èxits -eixes versions en clau de reggae- que jalonen la seua carrera. Abans de l'actuació dels britànics, els primers a transportar al públic a l'illa de Jamaica seran els membres de Mediterranean Roots. Esta banda del cap i casal va sorgir l'any 2011 amb la reunió d'antics components d'altres formacions de la ciutat. Després d'alguns canvis, amb la incorporació de Pablo Muñoz 'El Papado' com a cantant, el grup seguix defenent en directe les cançons dels seus dos àlbums ('Dejando huella' i 'Fluye') i de l'EP 'Bajo el mismo sol'.

La presència de Mediterranean Roots en l'escenari serà possible gràcies a la col·laboració entre l'organització dels Concerts de Vivers i Sona la Dipu, certamen del com són semifinalistes en la present edició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento