Comunitat Valenciana

Cs demana convocar la Diputació Permanent de les Corts perquè Marzà done explicacions sobre "el decretàs" plurilingüe

  • El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent del parlament autonòmic perquè el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "done explicacions sobre l'aplicació del decretazo" de plurilingüisme,
Merche Ventura
Merche Ventura
CS
Merche Ventura

davant la seua suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha anunciat este dijous la portaveu adjunta de Cs en les Corts valencianes, Merche Ventura, qui ha retret, a més, que les instruccions d'inici de curs de la Conselleria d'Educació "són ambigües, covards i il·legals".

Ventura ha instat el conseller a detallar "què mesures va a adoptar per a complir amb la decisió dels tribunals" i ha recordat que amb "la norma del plurilingüisme hi ha una doble il·legalitat: la primera, pel decret en si que, segons l'alta inspecció educativa, és discriminatori; i la segona, per l'incompliment de l'orde del TSJ".

Per a la diputada de Ciudadanos, "és molt alarmant que el Departament d'Educació delegue als centres educatius la responsabilitat de decidir el model plurilingüe, ja que des de Conselleria solament assenyalen que han d'aplicar el projecte acceptat, sense detallar si l'acceptat és el de 2012 o el suspès pels tribunals".

"És molt covard no donar unes instruccions clares sobre quin projecte cal aplicar", ha subratllat Ventura, qui ha explicat que "els directors estan cridant inspecció perquè no saben què tenen què fer". En esta línia, ha preguntat si el president de la Generalitat, Ximo Puig, "està ja de vacances" i li ha instat a "parar-li els peus a Marzà davant el caos que està produint en l'educació valenciana".

CONCERTS BATXILLERAT

Ventura també s'ha manifestat sobre les dos actuacions dictats per la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que admeten els recursos interposats per dos centres i paralitza l'eliminació del concert de les unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedix de forma cautelar mentre es resol el fons del recurs contenciós-administratiu.

En este sentit, la representant de Cs ha considerat que "és un problema fer política des del sectarisme perquè es destruïx el que funciona" i ha considerat que "no es pot fer política educativa tan a la lleugera i sense escoltar a les parts implicades".

"Estem al juliol i desconeixem com va a solucionar-se el desastre que Marzà ha creat en Educació. No té ni pla B, C ni D. El seu únic pla és continuar cap a davant, una cosa que és una irresponsabilitat sabent la decisió del TSJCV". Per tot açò, ha proposat que "tots els partits polítics i comunitat educativa se sent en la mateixa taula per a desenvolupar un pacte autonòmic per l'educació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento