Comunitat Valenciana

Hernando (PP) creu que hi ha "seriosos dubtes" sobre el finançament de Compromís i demana compareixença del seu tresorer

  • El portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, ha plantejat este dijous "seriosos dubtes sobre la legalitat del finançament" de Compromís, per la qual cosa ha instat la formació a què el seu tresorer -"no sabem si existix perquè no el tenim identificat", ha dit- els "aclarisca".
Hernando en roda de premsa a València
Hernando en roda de premsa a València
EUROPA PRESS
Hernando en roda de premsa a València

Hernando s'ha manifestat en estos termes en declaracions als mitjans a València, després de mantindre una reunió amb la portaveu del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, i amb la resta de diputats del parlament valencià, en ser qüestionat sobre la Comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP.

Al seu juí, es tracta d'un acord entre PSOE, Ciutadans i Podem "per a intentar muntar una caça de bruixes contra el PP", les finances del qual "han sigut investigades per terra, mar i aire", ha destacat el 'popular', qui ha denunciat que estos partits intenten "muntar juís paral·lels" en el parlament.

Hernando considera que esta comissió suposa un "encobriment" entre PSOE, Cs i Podem per a evitar donar explicacions sobre el finançament de les seues campanyes electorals. No obstant açò, ha assenyalat que en el Senat està en marxa la comissió "que treballa per a investigar el finançament d'eixos que no volen ser investigats en el Congrés" i que "està funcionant amb absoluta normalitat".

En este sentit, espera que els tresorers d'estes tres formacions -que este mateix dijous han renunciat a participar en la comissió per considerar que s'investiguen els comptes de totes les formacions menys les del PP- expliquen com han finançat les seues campanyes, "i que en pròxims dies ho faça també el tresorer de Compromís, que no sabem si existix perquè no el tenim identificat", ha precisat el diputat.

"Que vinga al Congrés també a aclarir-nos el seu finançament, perquè hi ha seriosos dubtes sobre la legalitat del finançament d'eixa formació també", ha subratllat Hernando, qui ha assegurat que el PP exposarà estos dubtes sobre la campanya electoral i "utilització de societats" en la comissió. "Segur que el tresorer té totes les respostes", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento