Comunitat Valenciana

El TSJCV accepta el recurs de les Puríssimes Franciscanes i els atorga el concert per a batxillerat

  • La sala creu que, en cas de no acceptar-se el recurs, s'estaria privant d'efectivitat a la futura sentència que recaiguera sobre el fons.
  • El primer recurs presentat per aquest centre fou rebutjat i aquest l’accepta perquè considera hi hauria "danys evidents" i perjudicis "de reparació impossible".
  • Li exigeix com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu. Cap recurs davant el Suprem.
Secundaria
Secundaria
AYUNTAMIENTO DE SALAMANCA
Secundaria

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat un acte en el qual admet el recurs del Centre Integrat Puríssimes Franciscanes i paralitza l'eliminació del concert de les dues unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedeix de forma cautelar mentre es resol el fons del recurs contenciós-administratiu presentat.

Així consta en l'acte de data 5 de juliol, al que ha tingut accés Europa Press i contra el qual cap recurs davant el Suprem, en la qual la sala decideix acceptar el recurs del centre en entendre que si s'executara de forma immediata la resolució d'Educació, que afecta al pròxim curs i està a punt d'iniciar-se, s'estaria privant d'efectivitat a la sentència futura que recaiga sobre el fons de l'assumpte i en relació amb l'any escolar 2017/2018. El col·legi Domus també va presentar recurs contra la seua denegació i amb els mateixos arguments, encara que la decisió de la sala no ha transcendit.

A aquest argument, la sala afig, quant a la ponderació d'interessos en joc, que l'interés general al que es refereix la llei "no ha de ser simple i planament el de l'administració, sinó de la ciutadania, i preferentment, la lligada per raons escolars, la comunitat docent, a qui serveix amb objectivitat i eficàcia".

En aquest cas, el centre va presentar un recurs contra un primer acte del tribunal, que va acordar denegar la mesura cautelar que havia sol·licitat de suspendre la decisió de la Conselleria d'Educació de rebutjar, per silenci administratiu, la sol·licitud presentada per a renovar el concert per al pròxim curs en l'etapa de batxillerat en dues aules.

El centre al·legava, entre altres motius, la valoració del perill de la mora processal -al·ludia al que ha succeït amb el decret de plurilingüisme- i afegia a més que, en el procés de matrícula, alumnes optants de primer de batxillerat van poder presentar sol·licituds posant primer de batxillerat en les Puríssimes Franciscanes, amb permissivitat del programa ÍTACA de la pròpia conselleria.

Perjudicis de “reparació impossible”

En aquesta línia, agregava que la conselleria havia acceptat les al·legacions de tres centres per a concedir el concert i que, en cas de no adoptar-se la mesura cautelar, hi hauria "danys evidents" i perjudicis "de reparació impossible" per a alumnes i famílies de quart d'ESO.

En la primera resolució, la sala va rebutjar la suspensió en estimar que no s'havia acreditat la irreparabilitat de l'any d'executar la decisió d'Educació. Ara, davant l'al·legació de l'existència de perjudicis "de difícil o impossible reparació" perquè l'eliminació de l'oferta de batxillerat suposaria un "evident perjudici" per al centre i la comunitat educativa, la sala creu que, de no acceptar-se el recurs, s'estaria privant d'efectivitat a la futura sentència que recaiguera sobre el fons en relació amb el pròxim curs, a punt de començar.

Per aquest motiu, accepta la petició del centre i adopta la mesura cautelar, encara que li exigeix com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento