Comunitat Valenciana

El PP sobre la reducció de taxes universitàries: "El Consell intenta fer callar els joves amb la pedrea"

  • El portaveu de Joventut del grup parlamentari 'popular' en les Corts Valencianes, Juan Carlos Caballero, ha qualificat "d'insuficient" la baixada de les taxes universitàries i ha acusat el Consell d'"intentar fer callar els joves amb la pedrea", al mateix temps que ha assegurat que eixe descens s'ha pogut dur a terme "gràcies a les aportacions del Govern d'Espanya".
El diputat del PP Juan Carlos Caballero en imatge d'arxiu
El diputat del PP Juan Carlos Caballero en imatge d'arxiu
Europa Press
El diputat del PP Juan Carlos Caballero en imatge d'arxiu

Caballero s'ha pronunciat en estos termes en un comunicat després que la Generalitat Valenciana haja acordat amb els rectors de les cinc universitats públiques de la Comunitat una rebaixa de taxes universitàries del 7% per al curs 2017-18, a la qual se sumarà una altra reducció del 8% el curs següent, la qual cosa suposarà una reducció del preu de les carreres del 15% en dos anys.

No obstant açò, Caballero ha criticat esta reducció perquè "amb prou faenes suposa un 7% de reducció per al pròxim curs malgrat que el Consell rep ara 2.000 milions d'euros més del Govern central".

"El Consell intenta fer callar els joves amb la pedrea i ha rebaixat mínimament les taxes gràcies als diners enviats pel Govern d'Espanya per a la liquidació pressupostària", ha criticat, per a afegir que ara "arriben dos cursos tarde i malament perquè van prometre que les reduirien gens més arribar i hem hagut d'esperar dos anys i de forma escassa malgrat que ara el Consell rep més diners per a poder fer-ho, solament destinarà 8,5 milions d'euros més a açò el pròxim curs".

Per a Caballero, "sempre és positiva una baixada de les tarifes als universitaris però la reducció hauria de ser major. El Govern valencià ha prioritzat fins ara altres qüestions com la creació de noves agències, l'engegada d'una nova televisió o la contractació de més assessors".

Juan Carlos Caballero ha subratllat que la baixada de taxes "era un dels reclams electorals dels partits que conformen el Botànic, però des de la seua arribada al Consell han passat dos cursos sense complir la seua promesa i ara la rebaixa del 7% és menor de l'anunciat i esperat".

"HA PERDUT TOTA CREDIBILITAT"

El portaveu de Joventut del PP en les Corts ha manifestat que el Govern del Botànic "ha perdut tota credibilitat i no té paraula. Han estat enganyant els joves, els van usar com a trampolí per a arribar al Consell i una vegada que han arribat tracten de fer-los callar amb rebaixes insuficients", ha indicat.

Al seu juí, "el cost de la matrícula continua sent molt elevat i podrien destinar-se més fons per a rebaixar-ho. Lluny queden aquells comentaris de representants socialistes i de Compromís en els quals deien que el cost de les taxes impedia que molts joves accediren a la Universitat".

Juan Carlos Caballero ha ressaltat la "millora substancial" del finançament que ha rebut la Generalitat en els últims dos anys, "amb un increment de caixa de més de mil milions en 2016 i 852 milions més enguany i que permet adoptar estes decisions. En dos anys, la Generalitat ha rebut per caixa 1.900 milions més i ha d'explicar què fa amb eixos diners perquè les queixes per impagaments són generalitzats en alguns sectors i solament va a destinar 8,5 milions d'euros per a les taxes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento