Comunitat Valenciana

Un jurat declara culpable la dona acusada de matar a colps l'anciana amb alzheimer a la qual cuidava a València

  • Un jurat popular ha declarat culpable la dona acusada de matar a colps l'anciana afligida d'alzheimer a la qual cuidava a València. Durant el juí va assegurar: "Vaig sentir una presència dins de mi i no recorde més. El meu següent record és en l'Hospital La Fe".
Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia

La vista va arrancar el passat 6 de juliol i va finalitzar este dilluns, després d'un veredicte de culpabilitat per part dels ciutadans que formen el tribunal popular. Ara serà el magistrat president el que concrete la pena, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Esta dona s'enfronta a una pena de 28 anys d'internament en un centre psiquiàtric per un delicte d'assassinat i un altre d'atemptat a agents de l'autoritat.

El succés va tindre lloc a l'octubre de 2015 en l'habitatge de la víctima, una anciana de 90 anys que patia alzheimer i estava en cadira de rodes. Eixe dia, segons va explicar l'acusada, va donar de menjar a la víctima i la va asseure en una butaca. Després es van posar a veure la televisió i va començar a "resar pels refugiats sirians", va dir. Va eixir al balcó, va començar a exclamar 'Déu meu, Déu meu', i després va tornar a l'interior. "Ací vaig sentir com una presència i ja no recorde res", va asseverar en el juí.

Preguntada per què tipus de "presència" va notar, va afirmar: "Em referisc a alguna cosa que em va passar i vaig sentir com una presència dins de mi. No sé què era", i va agregar que no recordava haver dit que fóra Jesús, tal com sí va descriure en instrucció.

El fiscal sosté que en eixe període de temps en què l'acusada no recorda res, va patir un trastorn psicòtic de contingut religiós pel qual ella creia que era l'encarnació de Jesucrist i l'anciana a la qual cuidava es trobava posseïda pel diable. Per açò, la va colpejar per tot el cos. Després de l'atac, la víctima va ser ingressada en l'hospital i va morir dies després.

Abans d'esta agressió, sosté el relat provisional del ministeri públic, l'acusada va trencar els cristalls de la galeria de la vivenda i d'una finestra d'una veïna. Quan la policia, alertada pels crits, va acudir a la casa, la cuidadora va colpejar els agents amb el mànec d'una granera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento