Comunitat Valenciana

Veïns de Natzaret denuncien falta de control policial i d'urinaris durant el festival Marenostrum

  • Els residents "no comparteixen este ús privatiu de la Marina Reial" i recorden que es va parlar d'un pla participatiu del qual no saben res.
  • Reclamen més control policial de cara a futures edicions i la instal·lació d'excusats químics per a evitar que es repetisquen estes situacions.
  • Les associacions de veïns consideren que han guanyat la Marina amb el lloguer, l'organització del festival i han perdut els veïns i l'Ajuntament.
Veïns de nazaret denuncien falta de control policial en el Marenostrum
Veïns de nazaret denuncien falta de control policial en el Marenostrum
FEDERACIÓN DE VECINOS
Veïns de nazaret denuncien falta de control policial en el Marenostrum

Les associacions de veïns de Natzaret i Natzaret Units han denunciat la falta d'efectius policials durant el multitudinari festival de música electrònica Marenostrum Xperience, que ha tingut lloc este cap de setmana passat en la Marina Reial de València. Segons els veïns de la zona, els joves, alguns aparentment menors d'edat, van usar els carrers del barri per a beure i fer les seues necessitats, "sent la principal conseqüència la brutícia per les restes del botelló i orina i males olors per tota la zona", segons han informat les associacions veïnals en un comunicat.

Les dos entitats han assegurat que desenes de joves han realitzat botelló al llarg de tot el cap de setmana pels carrers del barri, especialment en la zona del mur que separa el barri del port, en el passeig i plaça de Llevant. En este sentit, els residents "no comparteixen este ús privatiu de la Marina Reial" i recorden que es va parlar d'un pla participatiu del que no saben res pel que han demanat més control policial de cara a futures edicions i la instal·lació d'excusats químics per a evitar les situacions que han hagut d'aguantar durant tot el cap de setmana.

El president de l'associació de veïns Natzaret Units, José Antonio Barba, ha explicat que "la policia ha d'aplicar les ordenances i sancionar a qui orine o a qui bega en el carrer, especialment si es tracta de menors, a més de requisar la beguda". Per la seua banda, el portaveu de l'associació de veïns de Natzaret, Julio Moltó, ha lamentat que es parle d'un pla participatiu sobre els usos de la Marina "del que res sabem" i ha denunciat la privatització que s'està desenvolupant de l'espai "no es pot acollir qualsevol tipus d'esdeveniment", ha puntualitzat.

"Han perdut els veïns de Natzaret"

"El mínim si s'autoritza un macroevent és exigir a l'organització unes mesures de seguretat i neteja per a evitar molèsties, ja que ací ha guanyat la Marina amb els ingressos pel lloguer del recinte, ha guanyat l'organització del festival i han perdut els veïns de Natzaret per les molèsties i l'Ajuntament que haurà d'assumir la neteja", ha afegit Moltó.

Per la seua banda, la Federació de Veïns ha demanat major informació sobre l'esdeveniment en el futur i "buscar una ubicació fixa per a estos esdeveniments que no genere molèsties". Així mateix, la presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, ha demanat que s'estudie la possibilitat de buscar una ubicació fixa que no genere molèsties per a este tipus d'activitats.

"No ens oposem a que els joves es divertisquen ni a que hi haja festivals a València, però caldrà buscar un recinte adequat amb el consens de tots d'una vegada per sempre", ha assenyalat Broseta. "L'ideal seria un terreny als afores de la ciutat en el qual els organitzadors del recinte habilitaren tot tipus de servicis (excusats, zones de descans amb ombra, bar), així com el transport necessari per a portar al públic sense necessitat que agafen el cotxe", ha afegit.

La dirigent veïnal ha sol·licitat major informació al moviment veïnal abans de cada esdeveniment per part dels organitzadors amb l'objectiu d'aportar idees que ajuden a pal·liar les possibles molèsties.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento