Comunitat Valenciana

L'art emergent "colonitza" l'IVAM amb les creacions de deu artistes en la IV edició de PAM!PAM!

  • L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 17 de setembre, reuneix propostes artistes d'un total de 10 alumnes dels Màsters de la UPV i la UV.
  • Els visitants trobaran pintura, projeccions, fotografies, dibuixos, vídeos i instal·lacions, que parlen de qüestions com la identitat, el consum o el poder.
  • Entre les peces destaca una recreació en els passadissos dels banys d'un búnquer amb pintura que combina la naturalesa, imatges de guerra i elements camuflats.
Exposició PamPam en l'IVAM
Exposició PamPam en l'IVAM
IVAM/PAM
Exposició PamPam en l'IVAM

L'art emergent arriba a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) disposat a "colonitzar" galeries i altres espais no convencionals del museu -com els banys i l'avantsala dels ascensors- amb les creacions de 10 artistes seleccionats per un jurat per a exposar en la quarta edició de PAM!PAM!. El projecte, que estarà obert al públic fins al 17 de setembre, ha sigut presentat este dijous en una roda de premsa a la qual han participat el director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés; el degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Galindo; la vicedegana de Cultura, Teresa Cháfer, i el professor i organitzador, José Luis Clemente.

PAM!PAM! té com a objectiu promoure el talent dels joves artistes valencians, tots ells estudiants del Màster de Producció Artística (UPV) i el Màster Interuniversitari en Gestió Cultural (UPV-UV). A més, este projecte ofereix la novetat de presentar el públic, per vegada primera en l'IVAM, obres no subjectes als formats expositius habituals, sinó a través d'una estratègia de "colonització" o de "domesticació" per mitjà de la qual els artistes tracten de dialogar amb l'espai museístic i fer-ho seu amb projectes específics.

Els artistes seleccionats en esta quarta edició són Ana Ciscar, Carlos Correcher, Marina González, Valentina Henríquez, Marina Iglesias, Rubén Marín, Inma Mendieta, Agustín Moreno, Marta Negre i Sonia Tarazona. Les obres són diverses i responen a les diferents posicions de l'art dels nostres dies, segons va reconéixer el propi comité de selecció. Així, trobem pintura, projeccions, fotografies, dibuixos, vídeos i instal·lacions.

Identitat, consum, poder

D'igual manera, els temes tractats són molt diversos, si bé coincidents en certes preocupacions com les relacionades amb la problemàtica de la identitat, la distorsió de la realitat, la construcció de la imatge i el seu consum, el poder, el qüestionament de la pròpia pràctica artística o la situació precària de l'artista. D'esta manera, cada autor ha fet la seua creació amb la metodologia que ha considerat més oportuna i a més han triat els llocs que més els van interessar de l'edifici de l'IVAM per a exposar les seues obres.

Entre les peces que es poden contemplar, hi ha una recreació en els passadissos dels banys d'un búnquer amb pintura que combina la naturalesa, imatges de guerra, i parts que estan camuflades que l'espectador ha de descobrir, o una sort de càpsula del temps inspirada en una cita de Borges, qui va dir que "el que més temia de quedar-se cec era no tornar a veure el groc".

L'exposició ha sigut organitzada per la Facultat de Belles Arts-UPV amb la col·laboració de l'IVAM i, amb la contribució del Màster de Producció Artística (UPV), el Màster en Arts Visuals i Multimèdia (UPV) i el Màster Interuniversitari en Gestió Cutural (UPV-UV). De la mateixa manera, el projecte compta amb la col·laboració principal de la Fundació Hortensia Herrero així com d'EMT-València i la participació de cerveses Ámbar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento