Comunitat Valenciana

Rafa García denuncia "pressions" a agrupacions en la recollida d'avals a la secretaria general del PSPV

  • planteja sotmetre a la militància en el futur acords postelectorals
Rafa García
Rafa García
EUROPA PRESS
Rafa García

VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Burjassot (València) i candidat a la secretaria general del PSPV, Rafa García, ha denunciat este dijous que agrupacions socialistes li han trasllat que s'han pogut sentir "pressionades", sense concretar en què han consistit eixes pressions, en el procés de recollida d'avals, que ja han sigut validats, i ha plantejat que en les pròximes primàries els vots de suports s'obtinguen de forma telemàtica per a assegurar la llibertat de la militància.

García, que ha presentat este dijous en roda de premsa el seu document polític de renovació i canvi, ha explicat que es presenta per a liderar un PSPV "fort i més participatiu" després d'"un abandó absolut" del partit en els últims 5 anys. Així, ha recalcat que vol un PSPV "amb veu pròpia i no la rèplica del Pacte del Botànic".

Per contra, vol impulsar "una revolució democràtica" i per açò demana sotmetre a les bases qualsevol acord postelectoral com el del Pacte del Botànic si el PSPV, que ha de concórrer "en solitari" a les eleccions, no obté la majoria absoluta.

Sobre este tema, ha assenyalat que en el temps que porta recorrent la Comunitat Valenciana algunes persones li han "verbalitzat" que "s'han pogut sentir pressionades o sense la llibertat suficient" en el procés de recollida d'avals. En este sentit, ha apuntat que el model actual "no és el més adequat" perquè "pot haver-hi alguna persona que se senta legitimada des del càrrec que ostenta per a sol·licitar que una persona recolze a una altra".

De fet, ha apuntat que "si no fóra així no es donaria" els casos de falta de concordança entre els avals presentats amb el resultat final com va succeir en l'últim procés per a liderar el PSOE en el qual va resultar triat Pedro Sánchez. Per açò, demana canviar el sistema i aprofitar els nous mitjans digitals per a "connectar" la militància amb la direcció i evitar pressions.

García, que ha criticat que els 12 dies de campanya no té temps "suficient" per a arribar a "tots els racons" de la Comunitat, ha recalcat que no vol "un partit multimarca" sinó un PSPV "amb veu pròpia i no la rèplica" del Pacte del Botànic, al que dóna un "aprovat".

En este sentit, ha mantingut que este acord està "pràcticament amortitzat" perquè en menys d'un any tots els partits entraran en "manera campanya electoral" i cadascun "marcarà posicions".

Així mateix, ha aclarit que "sens dubte" defendrà un acord de govern "progressista i d'esquerres" si el PSPV no obté la majoria absoluta però ha incidit que un Pacte del Botànic II o com es denominara s'ha de sotmetre a un confirme de la militància.

DOCUMENT EN XARXA

García ha destacat que ja ha rebut més de 500 aportacions al seu document, que ho penjarà en el web perquè "no té por al debat" sinó que considera que "la presa de decisions ha de prendre's de baix a dalt". Així, defèn un PSPV "just, renovat i obert" amb limitació de mandats.

Per a açò, planteja crear la figura del Defensor de la Militància i permetre a les bases poder demanar explicacions a la direcció, simplement amb un suport del 10% del cens, perquè "no hagen de preguntar-se per què dimitix un secretari general" o per què governa el PP amb l'abstenció del PSOE.

Així mateix, propugna un debat anual sobre l'estat del partit, un Portal de la Transparència en el qual es publiquen tants els béns dels dirigents com l'estat dels comptes i el finançament del partit. Una altra de les seues propostes són que les gestores no puguen durar més de 90 dies, que les agrupacions tornen a ser les cases del poble i crear una secretaria LGBT.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento