Comunitat Valenciana

Inspectors d'educació estudien recórrer el canvi de borses de treball

  • La Unió Sindical d'Inspectors d'Educació USIE-Comunitat Valenciana estudia presentar un recurs judicial pel canvi en borses de treball en considerar que incorre en "arbitrarietat i precarietat".

El col·lectiu afirma, en un comunicat, que "la supressió de la borsa, a més d'inestabilitat en les plantilles, és un greuge comparatiu respecte a altres borses de treball de funcionaris docents i suposa una vulneració de drets laborals".

Així ho van posar de manifest representants d'USIE-Comunitat Valenciana en una reunió mantinguda este dimecres amb el director General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d'Educació, que va transmetre "diàleg, cordialitat i receptivitat en l'entrevista".

En la trobada es va tractar el Decret d'Inspecció (80/2017), sobre el qual USIE valora "alguns aspectes positius", com l'actualització normativa o resoldre la consolidació de complement de director.

No obstant açò, ha manifestat la seua "disconformitat" respecte a altres punts del seu contingut, especialment per la necessitat de 10 anys d'antiguitat per a poder accedir als processos selectius (oposicions i borsa), mentre que en la resta d'Espanya són 6 anys. "No s'ha justificat este canvi", asseguren.

Estos inspectors expressen també el seu desacord amb "la confusa redacció" de l'article 27.5, que han sol·licitat que es regule mitjançant un orde específic, així com la seua "rotunda oposició a la supressió de les ordres 51/2012 i 66/2015, que regulaven les anteriors borses d'inspecció".

Sobre este últim punt han comunicat a la Conselleria que "possiblement USIE presentarà un recurs judicial en considerar que la supressió de la borsa, a més d'inestabilitat en les plantilles, és un greuge comparatiu respecte a altres borses de treball de funcionaris docents i suposa una vulneració de drets laborals".

"La Conselleria amb el Decret deroga una borsa de treball composta en la seua gran majoria per docents que han superat diversos exercicis de les últimes oposicions, i ho fa sense argumentació jurídica ni tècnica; i alhora pretén convocar un nova borsa per a cobrir places vacants. Açò també ho va a fer amb les altres borses de treball docents? No era intenció d'esta administració garantir els drets laborals i l'estabilitat dels treballadors que exercixen temporalment un lloc de treball?", es pregunten.

I qüestionen "com se'n va a explicar a un ciutadà que amb este decret va a perdre el seu lloc un docent que va aprovar tres exercicis en una oposició per a ser ocupat el seu lloc per algú que mai s'ha presentat oposicions".

Respecte a l'esborrany de la Resolució de convocatòria d'una nova Borsa de treball d'Inspecció, l'entitat destaca la seua "airada protesta pel menyspreu cap a la inspecció, especialment a este sindicat, i per les formes i els temps en què hem sigut coneixedors d'esta proposta".

AL·LEGACIONS

USIE ha anticipat algunes de les nostres futures al·legacions a esta resolució: "la comissió avaluadora ha de constituir-se mitjançant sorteig públic i no "a dit"; és necessària una Ordre que regule l'ordenació de tots els que s'incorporen accidentalment a la Inspecció Educativa, segons la seua procedència i antiguitat i ha d'assegurar-se la continuïtat del personal que ja forma part de les borses, evitant la precarietat laboral i el perjuí en el funcionament de la Inspecció Educativa", entre d'altres.

A més el sindicat assegura que des de l'administració se'ls ha dit que l'any 2018 es convocaran noves oposicions i demana que es convoquen en el primer trimestre de 2018 i resoldre-les el més prompte possible, perquè no siga necessari convocar una nova borsa.

Finalment, en la reunió es va informar de l'elecció d'un nou Comité Executiu i d'Alejandro Amposta com a president autonòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento