Comunitat Valenciana

Tejerina diu que s'adoptaran "les mesures necessàries" contra la Xylella fastidiosa

  • La ministra assegura que "s'han adoptat mesures" i les comunitats autònomes han "redoblat els programes de vigilància" per a la detecció del bacteri.
  • Ara estan esperant els resultats de l'anàlisi de la mostra presa de la parcel·la agrícola del Castell de Guadalest, on s'ha trobat el primer brot de la península.
  • Segons ha avançat, la malaltia afecta ametlers però va donar negatiu en les oliveres, que és on està present a Balears.
La ministra Isabel García Tejerina.
La ministra Isabel García Tejerina.
Europa Press
La ministra Isabel García Tejerina.

La ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha assegurat que s'adoptaran "les mesures necessàries" quan finalitze l'anàlisi de la mostra presa de la parcel·la agrícola del Castell de Guadalest en la qual s'ha localitzat el primer brot de Xylella fastidiosa de la Comunitat Valenciana i de la resta de la península.

La ministra s'ha pronunciat en estos termes a Algemesí (València), on ha defés que des que va aparéixer la Xylella fastidiosa a països veïns com Itàlia o França des del seu departament "s'han adoptat mesures" i les CCAA han "redoblat els programes de vigilància" per a la detecció del bacteri.

De fet, ha apuntat que Espanya estava preparada per a "una situació així" perquè la Xylella és un bacteri que "ja està present a Itàlia, França i a Alemanya".

Tejerina ha explicat que encara s'està analitzant la soca de la parcel·la del Castell de Guadalest perquè "diferents soques traslladen la malaltia a diferents espècies d'arbres" per la qual cosa "encara cal investigar que és el que hi ha", ha dit.

De fet, ha indicat que a la parcel·la d'Alacant, la malaltia afecta ametlers i va donar negatiu en les oliveres, que és on està present a Balears.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento