Comunitat Valenciana

Grans figures i abonaments més barats, novetats del Palau de la Música per a la nova temporada

  • S'oferiran 44 concerts, 2 d'ells extraordinaris, 3 més que l'any passat, i tant l'arrancada com el tancament seran a càrrec de compositors valencians.
  • Segons la regidora Glòria Tello, els preus s'han baixat entre un 3 i un 11% respecte a la temporada anterior per a "afavorir l'accés" a l'auditori.
  • Durant la temporada s'estrenarà en primícia la 'Missa a tres veus' de José Serrano, una de José Antonio Orts i una altra d'Emilio Caladnín, entre altres.
OV en el Palau de la Música
OV en el Palau de la Música
EUROPA PRESS
OV en el Palau de la Música

La nova temporada del Palau de la Música de València 2017/2018 recupera figures de renom internacional que feia anys que no passaven per l'auditori com el mestre Zubin Metha, Martha Argerich, les germanes Khatia i Marielle Labècque o Mathías Goerne, però a la vegada incrementa la presència de directors i solistes valencians, atorga major protagonisme al piano, amb 22 pianistes de la talla de Lang Lang, i introdueix nous abonaments entre un 3-11% més barats, el mateix any que l'Orquestra de València (OV), en busca de director, celebra el seu 75 aniversari.

En total es donaran 44 concerts, dos d'ells extraordinaris, tres més que l'any passat, i tant l'arrancada com el tancament de temporada seran a càrrec de compositors valencians: el 21 d'octubre de 2017, amb Matilde Salvador, i el 22 de juny de 2018 amb César Cano.

Així ho han avançat en roda de premsa la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director de l'auditori Vicente Ros i el subdirector de Música, Manuel Muñoz, els qui han destacat que es tracta d'una programació "de molta qualitat pensada per al públic, equilibrada lírica i simfònicament", "molt variada", que "combina tradició i modernitat".

Amb un pressuport general de 2,5 milions d'euros, el Palau destinarà a concerts d'abonament més d'1,6 milions d'euros -857.000 euros per a l'OV i 800.800 per als internacionals-. Els preus s'han baixat entre un 3 i un 11% respecte a la temporada anterior per a "afavorir l'accés" a l'auditori, ha destacat Tello.

A més eixiran a la venda tres nous abonaments més curts que complementaran als quals ja existeixen: es tracta de l'Abonament 10 Orquestra de València' que ofereix 10 concerts de l'OV d'octubre a juny amb preus segons butata entre 85 i 170 euros; l''Abonament X6', amb cinc concerts de l'OV més un concert de solista internacional, de novembre a maig, entre els 53 i 114 euros; i l''Abonament Piano' que conté tres concerts de solistes internacionals de piano més dos de l'OV acompanyada de pianista, amb un cost de 49 i 98 euros.

Al llarg de l'any desfilaran pel Palau noms de la talla de Zubin Mehta, Valery Gergiev, Daniel Harding, Fabio Luisi, Lang Lang, Sokolov, Martha Argerich, Pogorelich, Jourowski, Olga Peretyatko, Maria Joao Pires, Mathias Goerne, Katia i Marielle Labèque, Viktoria Mullova, Rinat Shaham, Leticia Moreno, Measha Brueggergosman o Ofelia Sala, entre d'altres.

També visitaran l'auditori la Simfònica de Bamberg amb la violinista Viktoria Mullova, la Philharmonia Zurich la pianista Helene Grimaud i Fabio Luisi i l'Orquestra de París i Daniel Harding, acompanyats per la estimada pianista María Joao Pires. El piano serà protagonista amb les visites de Lang Lang, Grigori Sokolov, la mítica Marta Argerich, les germanes Khatia i Marielle Labècque amb l'OV o Ivo Pogorelich, fins a completar una llista de 22 grans pianistes.

En lírica destaquen els recitals de la gran diva russa Olga Peretyatko, Nancy Fabiola Herrera, el mediàtic i gran contratenor Philiphe Jourowski i amb l'Orquestra de València la valenciana Ofelia Sala, Measha Brueggergosman, i el genial baríton Matthias Goerne amb la soprano Rinat Shaham.

En cambra i barroc torna el Quartet Borodin amb la pianista Leonskaya, Europa Galant i Fabio Biondi, Les Dissonances i el violinista David Grimal amb la integral dels concerts per a violí de Mozart, el Mozarteum de Salzburg i Lepold Hager i Ensemble Mattheus i Jean Cristoph Spinosi. Gabrielli Consort amb un Mesías de Handel participatiu i l'OV que interpretarà la Passió segons Sant Joan de Bach.

Estrenes

La temporada comptarà amb l'estrena en primícia la 'Missa a tres veus' del mestre valencià José Serrano que s'interpretarà en el Palau el 6 d'octubre i l'endemà a Sueca. A més, s'estrenarà l'obra que va encarregar Claudia Montero a José Antonio Orts, una altra d'Emilio Caladnín, dedicada a Francisco Llácer, una obra simfònica de Pau Cháfer i una altra de César Cano.

Un 75 aniversari de l'Orquestra de València

El 75 aniversari de l'OV compartirà grans cites amb les formacions estrangeres i serà dirigida el 15 de febrer al costat de la Simfònica del Mariinski de Sant Petersburg per Valery Gergieb. Comptarà amb directors convidats valencians i internacionals de prestigi com Valery Gergiev, Punxes Steinberg, Yaron Traub, Eiji Oue, Hart Bedoyan, Ramón Tebar, Domingo Hindoyan, Virginia Martínez, Roberto Forés, Lorenzo Viotti, Guillermo García Calvo, Pablo González, Eduardo Portal, Pablo Rus, Josep Vicent, Oliver Díaz.

També estarà acompanyada per grans solistes i cantants lírics com Leticia Moreno, Katia i Merielle Labècque, Nicolaj Znaider, Josu Solaun, Rubén Taló, Serguei Kachatryan, Elena Baschirova, Fazyl Say, Mathias Goerne, Rinat Shaham, Ofelia Sala i els solistes de la mateixa orquestra com Raul Arias, Ivan Balaguer, Santiago Escaira i Luisa Domingo, entre d'altres.

A més, per a commemorar l'efemèride, l'OV tornarà a viatjar. La formació tocarà per primera vegada en el Palau de la Música de Barcelona acompanyada pel gran tenor peruà Juan Diego Flórez i s'està treballant en una possible visita a la Xina de la formació simfònica valenciana, a la localitat germanada de Chengdu, durant el mes d'abril, que en cas de materialitzar-se, aniria baix la batura del mestre Yaron Traub.

En busca de nou titular per a l'OV

Respecte al pròxim titular de l'OV, la presidenta del Palau ha manifestat la seua voluntat que "no s'allargue en el temps el procés de designar un nou titular" perquè el futur responsable puga treballar en la programació de la pròxima temporada 2018/2019. La seua intenció, ha dit, és "avançar la designació" i acabar com més prompte millor amb la "fase transitòria" actual, si és possible abans del que es preveia.

De moment no hi ha data, "pot ser demà o dins de dos mesos", ha apuntat Vicente Ros, però esperen que puga ser al més prompte possible. Entre les característiques que ha de reunir el pròxim responsable de l'Orquestra, estarien ser jove però amb projecció i experiència, compromís amb el Palau, un projecte clar i rigor, ha detallat. El "desitjable", han comentat els responsables del Palau, és que el nou director de l'OV puga col·laborar en l'elaboració de la programació de la següent temporada encara que haja de compaginar-ho amb altres activitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento