Comunitat Valenciana

Detectat a la Comunitat Valenciana el primer brot de Xylella Fastidiosa en una parcel·la agrícola d'Alacant

  • El primer brot del bacteri Xylella Fastidiosa a la Comunitat Valenciana ha sigut detectat en una parcel·la agrícola de la província d'Alacant, segons ha confirmat a Europa Press la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.
Olivera en floració
Olivera en floració
EUROPA PRESS/SAS
Olivera en floració

Este departament autonòmic ha indicat que així ho ha certificat el laboratori de referència nacional, en este cas, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (Ivia).

La localització d'este bacteri a la Comunitat Valenciana ha sigut comunicada ja al Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient i a la Unió Europea, ha assenyalat la conselleria. Així mateix, ha ressaltat que també s'ha engegat ja les mesures i el pla de contingència corresponent.

La consellera d'Agricultura de l'Executiu autonòmic, Elena Cebrián, al costat del secretari autonòmic, Francisco Rodríguez, i el director general, Roger Llanes, han mantingut este divendres una trobada amb representants del sector agroalimentari valencià per a informar-los sobre la situació fitosanitària respecte a la Xylella Fastidiosa després de la reunió del Comité d'Emergència de Sanitat Vegetal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento