Comunitat Valenciana

Bonig envia una carta a Puig per a "estendre-li la mà" i abordar "sense apriorismes" la situació pel decret plurilingüe

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha enviat al president de la Generalitat, Ximo Puig, una carta per a "estendre-li la mà" i dialogar "sense apriorismes" ni línies roges sobre la "preocupant situació" generada per la suspensió cautelar del decret del plurilingüisme.
Isabel Boning i altres integrants del PPCV
Isabel Boning i altres integrants del PPCV
EUROPA PRESS
Isabel Boning i altres integrants del PPCV

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació Bonig, que ha explicat que esta decisió s'ha adoptat perquè, després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de mantindre la paralització cautelar del decret de plurilingüisme fa una setmana que els 'populars' veuen "que no hi ha reacció del govern de la Generalitat".

En este sentit, ha explicat que el PPCV es posa "a la disposició del president de la Generalitat" i li "estén la mà" per a abordar la situació del decret perquè "no sabem si se'n va a aplicar o no o si van a complir les resolucions judicials o no perquè les declaracions dels membres del Consell estan sent contradictòries". "No volem fer política de l'educació, no volem dividir els valencians ni enfrontar-nos en un tema que és crucial per al present i futur de la Comunitat", ha subratllat.

D'este forma, i per a "no generar més inseguretat" i poder resoldre "el problema que té la comunitat educativa", ha subratllat que el PP estén la mà "sense parany ni cartó" i "amb voluntat d'aparcar les diferències i resoldre".

"Nosaltres no posem a priori cap línia perquè la voluntat de diàleg i de ser positiu és clara", ha indicat per a puntualitzar que el PPCV està disposat a "crear una taula, un grup de treball per a asseure'ns i veure totes les possibilitat i que els alumnes valencians puguen aprendre castellà, anglés i valencià". "Estem oberts a totes la possibilitats, però amb diàleg", ha subratllat.

"MOLTÍSSIM CAOS"

Bonig ha incidit que "hi ha una situació i és que el decret de xantatge lingüístic està suspès per la justícia". "Per tant, -ha prosseguit- no és aplicable i això està generant moltíssim caos i inseguretat en els centres i el PP estén la mà a Puig, perquè després d'una setmana ningú ens ha dit quIN és el pla B perquè d'ací a que es resolga en cassació se'n va a produir un temps perllongat".

En la missiva, la líder dels populars valencians fa notar al cap del Consell la "inseguretat que genera als centres educatius, al professorat i als propis pares" la suspensió del decret.

"Em permet utilitzar -prosseguix- una de les frases que Sa Majestat el rei Felip VI va utilitzar esta setmana amb motiu del 40 aniversari de la instauració de la democràcia, quan va dir que 'fora de la llei solament hi ha arbitrarietat, imposició, inseguretat i, si no hi ha altre remei, la negació de mateixa de la llibertat".

"President, com bé li he advertit en nombroses intervencions parlamentàreu quan li he interpel·lat per al política que duu a terme la seua Conselleria d'Educació, del que verdaderament estem parlant, a més d'un determinat full de ruta molt concreta, és de la legalitat i de respecte a l'allibereu", manifesta Bonig en la carta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento