Comunitat Valenciana

'El hombre de las mil caras', 'L'estratègia del silenci' i 'Merlí', Premis Turia 2017

  • L'acte se celebrarà este dissabte 8 de juliol i estarà presentada per Arturo Blay i María Minaya.
  • L'estatueta representa el falcó maltés de la pel·lícula de John Huston de 1950.
  • Enguany la gala torna al Talia, on ja es va celebrar en els anys 2001, 2002, i 2003.
Merlí
Merlí
PREMIS TURIA
Merlí

Este dissabte 8 de juliol, en el teatre Talia de València, se celebrarà la Gala d'entrega dels XXVI Premis Turia, que destaquen les persones o col·lectius que la veterana Cartelera Turia considera que han sigut els més destacats durant l'any anterior, amb especial atenció al cinema. En esta ocasió, s'ha reconegut a 'El hombre de las mil caras', d'Alberto Rodríguez, com a millor pel·lícula espanyola, i a 'El hijo de Saúl', de Laszlo Nemés, com a millor film estranger.

A més d'estes dos cintes, en l'apartat cinematogràfic també rebran la mítica estatueta del Falcó Maltés del film que en 1950 va dirigir John Huston el treball 'María (Y los demás)', de Nely Regueró, com a millor Òpera Primera; 'La Reconquista', de Jonás Trueba, Premi Especial Turia, igual que 'La madre', d'Alberto Morais.

Com a millor actriu espanyola, el premi és per a Núria Prims pel seu treball en 'Incierta gloria', d'Agustí Villaronga; millor actor espanyol revelació, Raúl Jiménez, pel seu treball en 'Tarde para la ira', de Raúl Arévalo, i pel que fa a la millor contribució en els mitjans de comunicació, es reconeix als periodistes José Martí Gómez i Cristina Pardo. Esta última, pel seu treball en el programa 'Malas compañías' de La Sexta.

'L'estratègia del silenci', de Vicent Peris (Barret Films), el documental sobre l'accident de metro de València, serà reconegut com a millor documental valencià; la millor contribució a la cultura del vi és per a Joan C. Martín, enòleg i periodista, i Joan Romery i Antonio Ariño, amb el seu llibre 'La secesión de los ricos', s'alcen amb el premi a la millor contribució cívica.

El premi especial de Teatre reconeix el dramaturg i guionista Rodolf Sirera; el premi especial Turia, a l'Institut d'Ensenyament Secundari Sorolla (València), en el seu 50 Aniversari; el premi d'Arts Plàstiques és per a Monjalés i, finalment, la sèrie 'Merlí', de Tv3, millor programa de televisió.

D'altra banda, després de 12 anys seguits celebrant-se en l'Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot, enguany la gala torna al Talia, on ja es va celebrar en els anys 2001, 2002, i 2003. Presentada per Arturo Blay i María Minaya, comptarà amb les actuacions de les monologuistes Maria Juan i Patricia Sornosa. Anteriorment, els assistents veuran l'obra teatral 'Por los pelos', producció d'Olympia Metropolitana i Imprebís, amb direcció de Santiago Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento