Comunitat Valenciana

Veneçuela emet una ordre de captura internacional contra el pilot de l'helicòpter que va atacar el Suprem

  • El Govern de Veneçuela ha emès una ordre de captura internacional a través de l'Organització Internacional de la Policia Criminal (Interpol) contra Óscar Pérez, el pilot de l'helicòpter que va atacar les seus del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) i del Ministeri d'Interior a Caracas, tal com ha anunciat el ministre d'Interior, Néstor Reverol.

En declaracions davant els mitjans i recollides per Venezolana de Televisión (VTV), Reverol ha reiterat que el dimarts va desaparèixer un helicòpter del Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminalísticas (CIPC) a la base aèria de la Carlota, a la capital veneçolana.

Reverol ha assenyalat que va ser Pérez, un "desertor" del cos, qui va robar l'helicòpter que després va sobrevolar les institucions del Govern portant una pancarta en la qual es podia llegir '350 Libertad' -en referència a l'article 350 de la Constitució- i des del qual, segons va denunciar el propi president, Nicolás Maduro, va llançar diverses granades contra els edificis.

El ministre ha subratllat que l'aeronau, que va ser trobada en la zona nord costanera de l'estat Vargas, en la comunitat d'Osma, està considerada "hostil" i ha assegurat que existix una relació "directa" entre el pilot de la mateixa i "agències d'Intel·ligència dels Estats Units".

Pérez va usar l'helicòpter per a disparar contra el TSJ i el Ministeri per a, segons va explicar després en diversos vídeos, restablir "l'ordre constitucional" a Veneçuela i exigir a Maduro que dimitisca i convoque eleccions anticipades.

Maduro ha qualificat d'"atac terrorista" este fet i ha donat instruccions per a localitzar Pérez i detectar possibles cèl·lules que puguen estar preparant nous atemptats. L'oposició, per la seua banda, ha indicat que podria ser una distracció per a desviar l'atenció de l'assalt que de forma simultània va tindre lloc en el Parlament.

Estos fets s'emmarquen en la crisi política que patix Veneçuela. Des d'abril, la Mesa d'Unitat Democràtica (MUD) ha protagonitzat multitudinàries manifestacions a Caracas i altres ciutats per a denunciar la ingerència del Govern en altres poders de l'Estat. Al voltant de 80 persones han mort i milers han sigut detingudes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento