Comunitat Valenciana

La connexió València-Hollywood obrirà Cinema Jove amb la projecció d''Animal Crackers'

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Un fotograma d''Animañs Crackers'
Un fotograma d''Animañs Crackers'
REMITIDA CINEMA JOVE
Un fotograma d''Animañs Crackers'

La 32 edició del Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, que obri nova etapa baix la direcció de Carlos Madrid, arrancarà el pròxim 23 de juny amb la projecció en la gala d'inauguració de la pel·lícula 'Animal Crackers', una producció de Hollywood que compta amb les veus d'estreles com Emily Blunt i John Krasinski i, alhora, amb segell valencià, gràcies a la participació del director Jaime Maestro i a què l'animació s'ha realitzat en el Parc Tecnològic de Paterna.

D'esta manera, el festival vol deixar patent la seua voluntat de "recuperar la seua essència i esperit juvenil" però també d'oferir "una mirada internacional" i "normalitzar" i no ficar en "guetos" a les produccions de la Comunitat, que estaran presents en moltes de les seccions de la programació.

Així ho ha asseverat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha presentat la programació en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pel director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director del certamen, Carlos Madrid.

La gala d'inauguració se celebrarà en el Teatre Principal de València, estarà conduïda pels còmics Alejandro Portaz i Javier González i explicarà també amb la música en directe de Ximo Soler Quartet. Un film d'animació servirà per a donar el tret d'eixida: 'Animal Crackers', una producció amb codirecció valenciana per a tots els públics i compta amb les veus de doblatge de John Krasinski, Emily Blunt, Ian McKellen, Sylvester Stallone i Danny DeVito.

L'animació ha sigut responsabilitat de Blue Dream Studios Spain, situats en el Parc Tecnològic de Paterna. 'Animal Crackers' ha sigut codirigida pels nord-americans Scott Sava, Tony Bancrofft, responsable de 'Mulan', i el valencià Jaime Maestro, guanyador del Goya al Millor Curt d'Animació 2013 per 'El vendedor de humo'.

A més, el director argentí Pablo Drapaire rebrà el Premi Lluna de València per la seua reeixida trajectòria.

Durant les nou jornades del festival, que es perllongarà fins a el 1 de juliol, hi haurà "una nodrida presència valenciana en diferents seccions". En concret, onze de les produccions tenen petjada valenciana en Cinema Jove 2017. Així, es podran visionar títols com 'La disco resplandece', de l'il·licità Chema García Ibarra; 'Las vísceras', d'Elena López; 'Bienvenido a casa', de Miguel Marcos; 'Life in boxes', d'Alexander Lemus; 'The neverending Wall', de Sílvia Carpizo; 'El vestido', de l'alacantí Javier Marco; 'Epidemia', d'Alejandro Portaz; 'Muro', de Rafa Casañ i David Molina; 'Brava', una coproducció valencià-catalana; i 'Xmile', de Miguel Ángel Font.

A més, hi haurà altres projeccions amb segell de la terra, com les del catàleg 'Curts 2017' de l'Institut Valencià de Cultura; s'estrenarà 'Anàlisi de sang Blava', musicada pel dj valencià H4L 9000; i projectarà 'Muna', un film de Santiago Zannou que compta amb la participació de l'IVC.

Així mateix, Cinema Jove servirà per a aglutinar diferents espais de reflexió per a la difusió del sector audiovisual valencià. Es presentarà el web Musimatge, que aglutina compositors de bandes sonores, i la coordinadora de festivals FestiMapp; hi haurà una taula redona sobre cineastes valencians seleccionats en Festivals Classe A, una conferència per al sector de l'animació dels creadors de 'Memorias de un hombre en pijama' i es presentarà el llibre de l'actor i director Sergio Villanueva.

CINEMA EN UN SOLAR I EL JOVE DAVID LYNCH

Un altre dels objectius d'este renovat Cinema Jove serà tornar al seu esperit fundacional, per la qual cosa s'ha fet un "esforç perquè la joventut es palpe en la programació". En este sentit, Carlos Madrid s'ha referit a propostes com el cicle 'Art & The City', programat en un solar de la ciutat i que està integrat per set projeccions de llargs i curts entorn de l'art urbà; o un cicle que commemora els 30 anys de beques Erasmus on s'inclou l'òpera primera d'Elena Martín com a directora, 'Júlia Ist'.

Precisament, Elena Martín i Adrián Lastra són els nous talents triats en esta edició del premi Un futur de cinema. Un altre nom propi de 2017 és el de David Lynch, ja que el festival reprèn el cicle 'El jove...' dedicat a l'etapa primerenca en la carrera de grans directors. De l'iconoclasta realitzador es podran veure obres dels seus primers anys com a 'Cap esborrador', 'El hombre elefante', 'Dune' i 'Terciopelo azul'.

Entre les projeccions especials programades destaca la de la pel·lícula de cinema mut 'Análisis de sangre azul', de Gabriel Velázquez i Blanca Torres, amb una sessió de música electrònica en directe a càrrec del DJ H4L 9000; 'Brava', de Roser Aguilar i 'Muna', de Santiago Zannou.

ESPAIS EN EL CENTRE

Totes estes activitats es desenvoluparan en espais concentrats en la zona centre de la ciutat amb l'objectiu de donar una major "comoditat" a l'espectador i reforçar la faceta del certamen com a "punt de trobada". Per eixa razon, s'inclouen seus com l'Octubre Centre de Cultura Contemporània o el Centre del Carme i s'han descartat altres com els Jardins de Vivers.

Respecte al pressupost, Abel Guarinos ha detallat que arriba als 510.000 euros i la Conselleria de Cultura compta amb la col·laboració de l'Ajuntament -que aporta uns 25.000 euros i suport tècnic- i la Diputació de València, que recolzarà en la projecció del palmarés dels llargs i curts premiats que està previst dur a terme de juliol a setembre en quatre municipis de la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento