Comunitat Valenciana

Puig defèn la gestió del Botànic enfront del PP: "Van afonar el Titanic i nosaltres reflotem la Comunitat"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en les Corts en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en les Corts en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en les Corts en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat este dijous que els anteriors gestors 'populars' del Govern autonòmic "van afonar el Titanic" mentre que l'actual Executiu valencià està "reflotant la Comunitat Valenciana".

"Vostés van ser el Consell del forat i nosaltres volem ser el de les solucions", ha apuntat Puig, qui ha posat en valor "l'estabilitat, honradesa i diàleg" del seu govern i ha assegurat a Ciutadans (Cs), que ha criticat la seua gestió econòmica, que "eixe virus contagiós de la catàstrofe" al qual s'han referit "no té a veure amb la realitat".

El cap del Consell s'ha manifestat en estos termes en la sessió de control en les Corts, en ser preguntat per la síndica del PP, Isabel Bonig, per com valora els dos primers anys del seu govern, que al seu juí es compon per "una amalgama de persones inconnexes que solament volien xafar moqueta i que quan la van xafar es van oblidar de les persones", i per la portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, sobre esta mateixa qüestió.

La 'popular' ha manifestat que el Govern valencià "es caracteritza per la falta de gestió i per la imposició en la llengua, en l'educació i en tot", i ha retret a Puig que, malgrat el seu "discurs triomfalista", compta amb un govern "sense impuls" al que "el crèdit se li esgota" i que després de l'estiu haurà de rendir comptes "i no li servirà l'herència rebuda".

Bonig ha lamentat que el Consell llegara a la Generalitat "prometent el cel en la terra, amb molta demagògia deien que eren els salvadors de les persones necessitades". Així, s'ha referit a la vicepresidenta "absent", Mónica Oltra, -de viatge a Brussel·les-, i ha recordat que quan estava en l'oposició "deia que se n'anaven a obrir els calaixos".

"Ara té més de 60 milions en els calaixos, 47.000 famílies nombroses estan sense tràmit del carnet de famílies nombroses, més de 17.000 persones estan pendents de la dependència", ha denunciat Bonig, qui també ha retret al Govern valencià que "li lleve els diners al TRAM de Castelló" en detriment de la T2 de Metrovalencia.

LA T2, FINS A NATZARET

El 'president' ha negat este punt i ha defès que ara hi ha fons comunitaris per a la T2, que "per descomptat arribarà a Natzaret i la connectarà amb València". Al seu juí, la paralització de les obres d'esta infraestructura per part de l'anterior Govern autonòmic és "el monument a la incapacitat política".

Puig ha destacat que Bonig "vol generar el paisatge d'un caos que solament existix en el PP", per la qual cosa li ha demanat que hauria de ser igual de "dura" amb la seua gestió en l'anterior Executiu valencià, on va deixar "ajudes a l'habitatge sense pagar i una autovia fantasma".

A més, ha posat en valor que l'actual Consell, en estos dos anys, intenta recuperar la confiança de les institucions europees després d'anys de sancions al PP en la Generalitat, i s'ha referit a la reunió que va mantindre esta setmana amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, qui segons ha manifestat ha mostrat el seu suport al Corredor Mediterrani.

DEMANA A RAJOY UNA ALIANÇA PEL CORREDOR AMB FRANÇA

Per este motiu, aprofitant el respatler d'Europa, ha assegurat haver demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que en la seua reunió del divendres amb el president de França, Emmanuel Macron, li propose una "aliança" entre Espanya i França per a donar suport al Corredor Mediterrani.

Des de Cs, Mari Carmen Sánchez ha retret al cap del Consell que l'Acord del Botànic haja "perdut el rumb" i que en estos dos anys la gestió haja estat "absent", amb un full de ruta marcat per la "descoordinació".

La diputada ha lamentat que el treball de la Generalitat s'haja condensat en els sis primers mesos de govern i que ara solament quede "desert". "Vosté és el responsable del canvi perquè res canvie, és moment que vaja pensant en eixes vacacions", ha indicat Sánchez.

EL GOVERN "EXTORSIONA" AMB EL FLA

Puig ha respost que està obert als plans "B, C o D" que tinga Cs i que l'Acord del Botànic "no és una medicina miraculosa". "Estem a intentar posar tot de la nostra part per a millorar la situació de les persones", ha defès el 'president', qui ha subratllat l'esforç del seu govern, s'ha referit a "l'èxit" de plans com Avalem Joves Plus -que permetrà que en un parell de mesos més de 4.000 joves aconseguisquen una ocupació-, i ha denunciat que l'Executiu central "extorsione" amb el FLA.

"En estos moments el ministeri d'Hisenda té 2.400 milions d'euros retinguts, ens els deu, i en eixes circumstància estem governant", ha asseverat Puig. Fonts de la Conselleria d'Hisenda han detallat que d'esta quantitat, 1.538 milions corresponen a la liquidació de 2015 i els 871 milions restants al FLA extraordinari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento