Comunitat Valenciana

Ricard Camarena es muda de Russafa a Bombas Gens amb una proposta gastronòmica en constant evolució

  • Una superfície con més de 1.000 m2 i con un marcat estil art déco industrial. Est serà el nou espai de treball del xef Ricard Camarena, qui este dijous trasllada 'Ricard Camarena Restaurant' des del barri de Russafa a Bombas Gens Centre d'Art amb una proposta gastronòmica en constant evolució.
Ricard Camarena
Ricard Camarena
RICARD CAMARENA
Ricard Camarena

El cuiner obrirà les portes del seu nou restaurant, que abans va ser una fàbrica dels anys 30, este dijous a la nit després de cinc anys en el barri de Russafa. La nova ubicació és número 54 de l'Avinguda Burjassot de València.

El trasllat del restaurant ve marcat por diferents marcs. Un d'ells és la necessitat de més espai per a oferir una experiència diferent als clientes al marge del menú degustació. Un altre, la cerca de la llum natural, "una cosa que trobàvem a faltar des de fa molt de temps", ha asseverat Camarena en un comunicat.

El xef seguirà oferint la seua cuina en constant evolució, "cada dia més pegada a la terra i als productes de proximitat", ha postil·lat. Una proposta marcada pel sabor, el producte i la seua temporalitat. "Una clara aposta per la defensa de l'horta i de les seues productores", ha agregat.

El nou 'Ricard Camarena Restaurant' manté el seu horari de dimarts a dissabte, con a servici tant a migdia com per la nit. El local compta con una capacitat per a 40 comensals i amb diferents espais per a gaudir dels menús degustació que oferixen Ricard i tot el seu equip, integrat per 25 persones.

El primer restaurant gastronòmic que va obrir Ricard Camarena a València va ser 'Arrop RC' en 2009, con el que va revalidar l'estrela Michelin que va aconseguir en 'Arrop Gandia' en 2007. Al gener de 2012 va tancar 'Arrop RC' i sis mesos després va inaugurar 'Ricard Camarena Restaurant', en el qual va tornar a aconseguir el reconeixement de la Guia Roja. Just cinc anys després, el cuiner trasllada el restaurant gastronòmic a un nou i emblemàtic espai en el barri valencià de Marxalenes.

DESAFIAMENTS DE DISSENY

L'antiga fàbrica de Bombas Gens que integra el local ha sigut redescoberta i reconvertida centre d'art por la Fundació Per Amor a l'Art, impulsora del projecte. El disseny i interiorisme del restaurant ha sigut a càrrec de Francesc Rifé. "Un repte per a l'estudi no solament por la seua estètica art déco, sinó perquè l'arquitectura presentava certs desafiaments de disseny", ha indicat el dissenyador.

Rifé ha apuntat que el disseny del restaurant està "en equilibri" amb la proposta gastronòmica de Ricard Camarena, una cuina "pura, que visualment parec i poc complicada, però que transmet infinitat de sensacions". Un espai "fàcil de llegir que amaga moltes sorpreses", ha avançat.

'Ricard Camarena Restaurant' compartirà espai i valors amb la Fundació per Amor a l'Art, que és la que gestiona el nou espai cultural Bombas Gens Centre d'Art. No obstant açò, la gestió del restaurant és totalment independent del centre d'art. Bombas Gens, que ha sigut dissenyat per l'arquitecte Ramón Esteve s'obrirà al públic el pròxim 8 de juliol.

El restaurant està situat dins del complex que ocupa una fàbrica de bombes hidràuliques i vàlvules, que es va construir en 1930 amb un estil art déco industrial. A més de les quatre naus on es mostraran diferents exposicions d'art modern, el centre també compta amb un refugi antiaeri de la Guerra Civil i amb el celler d'una masia del segle XV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento