Radars instal·lats als túnels seguiran durant 1,5 km els infractors

  • El nou sistema es podria aplicar a d’altres punts «perillosos» de la carretera.
  • L’aparell pot calcular la mitja de velocitat dels vehicles.

L’únic tram que quedava amagat als radars per als fittipaldis de la carretera eren els túnels.

Però d’aquí a ben poc no sols hi col·locaran radars, sinó que, a més, seran els primers sistemes que controlaran la velocitat d’un cotxe en un tram continu de fins a 1,5 km i en faran la mitja.

Es tracta d’un nou sistema que el Servei Català del Trànsit (SCT) està analitzant, però que, segons fonts d’aquest ens públic, encara no s’ha posat a prova a la xarxa viària.

"El nostre objectiu és que els ciutadans siguin conscients que van per un tram en què la velocitat és un element de risc", va assenyalar ahir el director de Trànsit, Josep Pérez Moya.

D’aquesta manera, els túnels catalans comptaran amb un sistema de radars que calcularan la velocitat mitjana dels vehicles en trams de carretera perillosos.

Els radars que hi ha actualment a la xarxa viària només controlen un punt concret.

De moment, però, i encara que no hi ha un calendari establert, els nous sistemes s’instal·laran únicament als túnels, un punt on molts vehicles no respecten els límits de velocitat establerts.

I a Lleida, en les vies de difícil accés es posen les multes des d’un helicòpter.

D’altra banda, es manté l’1 de gener per començar a sancionar per no respectar el nou límit de 80 km/h a l’àrea de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento