Comunitat Valenciana

El CIE de Sapadors va arribar als 829 interns en 2016 dels quals el 59% va ser expulsat

  • Aquestes dades les recull un informe presentat el Servici Jesuïta a Migrants Espanya (SJME), que manté presència constant amb el centre.
  • Hi havia sol·licitants d'asil polític, menors i dones en situació de vulnerabilitat, "tràgiques històries de vida, en la seua major part amb càrregues familiars".
  • En total foren ingressats 763 homes i 66 dones, dels quals van ser expulsats 490 i entre ells es trobaven 15 menors identificats.
Vista del CIE de Zapadores, en Valencia.
Vista del CIE de Zapadores, en Valencia.
Nacho Frejo (@Nfrejo)
Vista del CIE de Zapadores, en Valencia.

L'Informe Anual de 2016 sobre els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) a Espanya revela que el de Sapadors a València va arribar a albergar 829 interns, entre ells sol·licitants d'asil polític, menors i dones en situació de vulnerabilitat, dels quals el 59,11% va ser expulsat. Eixe CIE, juntament amb el de Múrcia (57,95%) va ser en el qual major nombre de persones internades van ser repatriades.

El document, que enguany porta per títol '25,66: Mitjana diària de repatriacions forçades', serà presentat este dimecres a València pel Servici Jesuïta a Migrants Espanya (SJME), que manté una presència constant en els Centres d'Internament d'Estrangers de Madrid, Barcelona i Algesires-Tarifa, a més del de la capital del Turia.

Un equip de visites de 45 persones acompanya les persones detingudes i treballa per a garantir el respecte als seus drets mediant amb l'administració i recolzant la judicialització dels casos de vulneració de drets, segons ha explicat esta entitat.

En el cas del CIE de Sapadors, al llarg de 2016 (va ser tancat temporalment des d'octubre del passat any a març d'aquest "per una plaga de chinches"), es va aconseguir la xifra de 829 persones internades per estada irregular a Espanya. D'este nombre, el 9,5% de les visites realitzades va ser a dones, col·lectiu en el qual, segons l'entitat, "persisteix la deficient informació quant a supòsits de tracta d'éssers humans i violència de gènere".

Així mateix, assenyala que el descens en el nombre de dones visitades "paradoxalment apunta a un escenari de major vulnerabilitat" de les internes, amb "tràgiques històries de vida, en la seua major part amb càrregues familiars (bé a Espanya, bé en els seus països d'origen), vinculades a entorns de prostitució o tracta no declarada o reconeguda".

Així, d'acord amb l'informe, en 2016 va haver-hi 763 homes ingressats i 66 dones, dels quals van ser expulsats 480 i 10 respectivament. Així mateix, va haver-hi 15 menors identificats. Este centre i en el de Múrcia van ser en els quals major nombre de menors es va detectar.

En el cas de València, es van presentar 167 sol·licituds de protecció internacional i es van admetre 27, el 16,17%. L'estada mitjana va arribar als 23,29 dies. Des de 2012 s'havia detectat una progressiva reducció en el nombre d'internats (1.205, 916, 877 i 764), encara que en l'últim any la xifra va ascendir als 829. D'acord amb les dades de l'informe, en 2016 es va detindre 2.415 persones per estar en situació irregular a la Comunitat Valenciana, 1.260 a Alacant, 332 a Castelló i 832 a València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento