Comunitat Valenciana

Ainhoa Arteta, el Liceu de Barcelona i la Berklee de València, premis Fundació Excelentia

  • Ainhoa Arteta, l'Orfeó Donostiarra, el Liceu de Barcelona, l'escola Breklee de València i el compositor Fernando Velázquez són alguns dels guardonats per la III edició dels Premis de Música Clàssica que atorga la Fundació Excelentia i que han sigut lliurats en una gala presidida per la Reina Sofia.

L'entrega dels reconeixements, a la qual també ha assistit el ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha celebrat en l'Auditori Nacional i ha culminat amb un concert de l'Orquestra Clàssica Santa Cecilia de la Fundació Excelentia juntament amb l'Orfeó Donostiarra.

La Reina Sofia, a més de presidir l'acte, ha sigut la responsable d'entregar el guardó al director general del Liceu de Barcelona, Roger Guasch, una entitat a la qual la fundació reconeix com a "bastió de la lírica del sud d'Europa" i "símbol" de la ciutat comtal, i que ha rebut el premi en la categoria d'Efemèrides.

També en esta categoria ha rebut el premi l'Orfeó Donostiarra, que enguany commemora el seu 120 aniversari i el director del qual, José Antonio Sainz Alfaro, ha sigut el responsable d'arreplegar el reconeixement per a la formació coral.

Entre els artistes i compositors premiats figuren la soprano Ainhoa Arteta, com a reconeixement a la seua trajectòria professional; el compositor Fernando Velázquez, creador de les bandes sonores de 'El Orfanato', 'Ocho apellidos vascos', 'Un monstruo viene a verme'; i el violinista suec de 16 anys Daniel Lozakovitj.

A més, el director del Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM), Antonio Moral, ha rebut un premi com a reconeixement "al seu dilatat currículum quallat de mèrits en la creació de festivals, cicles d'intèrprets i direccions artístiques com la del Teatro Real", segons els responsables del guardó.

Pel que fa a les entitats guardonades, la Fundación Mutua Madrileña i la Fundació bancària la Caixa han sigut guardonats amb sengles reconeixements per la seua contribució a la difusió de la música clàssica; i Disney ha rebut també un premi per la inclusió de bandes sonores de música clàssica en les seues pel·lícules infantils. Els responsables del premi han destacat entre tots els títols de la productora el de 'Fantasía', perquè "va constituir un èxit mundial i que va contribuir a la difusió i coneixement de la música clàssica en tot tipus de públics".

Els premis de la Fundació Excelentia han recaigut també sobre l'associació Música en Vena, que investiga els efectes terapèutics de diferents estils de música en directe sobre els pacients ingressats en hospitals; i sobre l'escola de música Berklee València, una expansió del Berklee College of Music situat a Boston (EUA), "sinònim d'avantguarda en l'art musical i pionera mundial en la formació de grans músics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento