Comunitat Valenciana

El TSJCV admet el recurs de CSI·F contra el decret del Consell d'usos institucionals de llengües oficials

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admès a tràmit un recurs de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) contra el decret del Consell que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l'Administració de la Generalitat.

Així ho ha informat el sindicat en un comunicat, en el qual indica que el tribunal insta en la seua resolució a la Generalitat a què expose les seues al·legacions sobre la suspensió cautelar sol·licitada pel recurrent.

El recurs va ser interposat la passada setmana. Entre els motius esgrimits, s'indicava que el decret 61/2017, de 12 de maig, no va ser negociat amb els representants dels treballadors, com resulta obligat de conformitat amb el que es disposa en l'article 37 de la Llei 7/2007 per la qual s'aprova l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP).

CSI·F, a més d'interposar recurs, requeria la suspensió cautelar del decret. Apuntava en els seus arguments que "com la jurisprudència ha declarat, quan el dany no és susceptible de valoració econòmica perquè l'avaluació oferix grans dificultats, es considera de reparació impossible o, almenys, difícil, i es donarà el supòsit previst per a suspendre l'execució". Ara, el TSJCV ha confirmat la corresponent peça separada de suspensió i insta el Consell a exposar el que estime convenient.

El sindicat adduïa igualment que establir el valencià com a llengua destacada en el decret la situava en posició de prevalença, la qual cosa vulnera l'establit en l'article 3 de la Constitució Espanyola, l'article 6 de l'Estatut d'Autonomia, així com l'article 7 de la Llei 4/1983 que el propi decret impugnat desenvolupa.

Considera CSI·F que el decret "col·loca el valencià en un plànol diferent del castellà malgrat ser les dos llengües oficials i situar-se al mateix nivell".

Així mateix, la central sindical apuntava que este decret atemptaria contra els articles 20 i 23 de la Constitució, que defenen el dret a la llibertat d'expressió i l'accés a càrrecs i funcions en igualtat de condicions.

El sindicat estima que l'Administració "ha de garantir el dret dels empleats públics a utilitzar la llengua que lliurement trien, d'entre les oficials, en parlar i escriure en l'exercici de les seues funcions". "La normativa aprovada pel Consell, que especifica la llengua en la qual realitzar eixes tasques, atemptaria contra eixa llibertat d'expressió lingüística del treballador", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento