Comunitat Valenciana

El jutge arxiva la causa per presumptes irregularitats en el pagament a col·legis concertats de la Comunitat

  • El Jutjat d'Instrucció número 3 de València ha acordat el sobreseïment provisional de la causa pel presumpte pagament indegut amb fons públics de salaris de docents en quantitats superiors a acreditades en el concert educatiu, hores lectives que, pel que sembla, no s'haurien realitzat de manera efectiva.
Ciudad de la Justicia
Ciudad de la Justicia
EUROPA PRESS
Ciudad de la Justicia

La decisió judicial es produïx després que la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara l'arxiu en no apreciar que s'incorreguera en il·lícit penal, i que l'Advocacia de la Generalitat no s'haja oposat a eixa petició en este cas.

El procediment, que es va obrir pels presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental, va partir d'una denúncia interposada per Compromís en la qual al·ludia a suposats pagaments irregulars de la Conselleria d'Educació a col·legis concertats.

La causa es va dividir en dos peces, una d'elles -l'ara arxivada- relativa a quantitats del concert educatiu suposadament rebudes per hores lectives que no s'haurien efectuat; i una segona, referent a quatre alliberats de Feceval que haurien cobrat per una tasca docent que no exercien, ja que es tractava d'un àrbitre, un comptable i dos advocats, segons ha pogut saber Europa Press.

Ara i respecte a la peça de l'excés de pagament d'hores (la número 2), en una interlocutòria datada del 5 de juny i contra la qual cap recurs en el termini de tres dies, el jutge acorda el sobreseïment provisional de la causa i explica que, després d'haver informat a les parts de la petició d'arxiu del ministeri públic, el lletrat de la Generalitat no es va oposar, encara que sí a la deducció de testimoniatges i següent remissió al Tribunal de Comptes en entendre que "si s'arxiva per no existir indicis d'il·legalitat ni menyscabe sinó simple desquadrament administratiu no procedix eixa mesura".

"INNECESSARI" REMETRE AL TRIBUNAL DE COMPTES

El jutge, per la seua banda, argumenta que "no existint parts personades que interessen la continuació del procediment en entendre que no existixen indicis suficients d'il·lícit penal (...) procedix acordar el sobreseïment provisional de les actuacions". Pel que es referix a la presa de testimoniatges i l'enviament de la informació a Tribunal de Comptes, ho considera "innecessari".

PEÇA 1

D'altra banda, i respecte a la peça número 1 sobre els alliberats s'ha dictat una providència en la qual el jutge acorda mantindre-la oberta en espera d'un informe d'Intervenció de la Generalitat. Quan arribe eixe document, es donarà trasllat a les parts i es decidirà sobre l'arxiu o la continuació del procediment, han explicat a Europa Press fonts jurídiques.

En esta peça roman com a investigat el president de la Federació de Centres d'Ensenyament de València (Feceval-CECE), José Manuel Boquet. En este cas, la fiscalia també ha demanat l'arxiu en no veure il·lícit penal -el que, en cas que es duga a terme, provocaria el tancament de la causa contra Boquet- però l'Advocacia de la Generalitat es va oposar en espera del citat informe d'Intervenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento