Comunitat Valenciana

Ceprede estima un creixement del 3% de l'economia valenciana en 2017

  • L'economia valenciana creixerà un 3% enguany, segons l'informe d'estimacions mensuals del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede), que indica que hi haurà un creixement regional generalitzat enguany.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

La incorporació de les xifres de l'indicador avançat de Comptabilitat Nacional, i l'actualització dels indicadors del mes d'abril, han elevat les estimacions de creixement regional de totes les comunitats, així com de l'agregat nacional, per al qual preveu un avanç del 2,8% en 2017.

A l'àmbit nacional, cinc regions se situaran amb un creixement superior o igual al 3% per damunt de l'avanç mitjà nacional. Així, les comunitats més dinàmiques seran Castella-la Manxa (3,3%), Catalunya (3,2%), Canàries (3,1%), Comunitat de Madrid (3,1%) i Comunitat Valenciana (3%).

Per la seua banda, Galícia se situa en la mitjana nacional, amb un creixement previst per a 2017 del 2,8%. Per davall d'esta mitjana se situen la resta de Comunitats, tancant el grup Astúries que avançarà un 2%, sent la regió menys dinàmica en 2017.

Les prediccions es realitzen tenint en compte 15 indicadors de l'activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions. Esta informació està modelizada considerant la base de dades oficial de l'INE per a la comptabilitat regional (CRE).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento