Comunitat Valenciana

Bunyol inicia els tràmits perquè la Tomatina siga  Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

  • L'Ajuntament de la localitat ha aprovat en sessió plenària extraordinària iniciar els tràmits per a sol·licitar el reconeixement.
  • Junt amb la Tomatina estudiaran els tràmits oportuns perquè el patrimoni musical de la població presente també la seua candidatura.
  • "Entenem que buscar tot tipus de vies per a magnificar, millorar i reconéixer la nostra festa més internacional són positives", segons l'alcalde.
Tomatina 2016
Tomatina 2016
EUROPA PRESS
Tomatina 2016

L'Ajuntament de Bunyol (València) ha celebrat un ple extraordinari amb la finalitat d'aprovar una moció relativa a iniciar els tràmits per a la declaració de la Tomatina com a Festa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, reconeguda en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Esta moció ha sigut presentada en el ple pel grup 'popular' en l'Ajuntament de Bunyol. Davant esta petició exposada pel portaveu del PP, Marcial Díaz, tant este partit com Esquerra Unida i el Partit Socialista han aprovat estudiar els tràmits oportuns perquè tant la Tomatina de Bunyol com el Patrimoni Musical de la localitat presenten la seua candidatura per a ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, com ja ho són les Falles de València.

Esquerra Alternativa de Bunyol i Votem Bunyol han mostrat la seua disconformitat amb les formes administratives del ple, per la qual cosa han votat en contra d'esta moció presentada pel PP. Han explicat que no votaven en contra d'esta moció sinó de convocar un ple extraordinari per a este únic assumpte.

Rafael Pérez, alcalde de Bunyol, s'ha mostrat satisfet que en sessió plenària es puguen arribar a acords "pel bé de la ciutadania, i del manteniment, reconeixement i millora del nostre ampli patrimoni històric cultural que tenim en Bunyol, que sens dubte és la Tomatina i la nostra música, amb nombroses formacions, bandes, professors i músics reconeguts professionalment per tot el món".

El primer edil ha conclòs: "Tant Esquerra Unida, com PSOE i PP, entenem en este assumpte que buscar tot tipus de vies per a magnificar, millorar i reconéixer la nostra festa més internacional són positives, però sempre unit a la immillorable aportació cultural que ens ofereixen les dos societats musicals de la localitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento