Comunitat Valenciana

La Generalitat enviarà el PEF a Hisenda com l'any passat i deixa clar que "retallades, ni una"

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat este dilluns que remetran el pla economicofinancer (PEF) sol·licitat pel Ministeri d'Hisenda, com ja van fer l'any passat: "Complirem amb el tràmit, com va ocórrer l'any passat, deixant clar, com també es va poder comprovar en 2016, que retallades, ni una i que no renunciem a res i, per descomptat, no a la reivindicació dels 1.300 milions de millora del finançament autonòmic mitjançant un nou sistema".

Així ho ha assenyalat després de la carta enviada a la Comunitat -a més d'altres nou autonomies- pel Ministeri en la qual demana eixe pla economicofinancer després d'haver incomplit la Comunitat Valenciana l'objectiu de dèficit en 2016, que haurà de remetre a la Secretaria del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Des de la Conselleria d'Hisenda expliquen que este és "un tràmit habitual tenint en compte la situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana" i recorden que, tal com es constata des de Madrid, la Generalitat va complir amb la regla de despesa i amb el sostre d'endeutament, però no així amb el dèficit, "com a conseqüència de la clamorosa insuficiència d'ingressos, una situació sobradament coneguda pel Ministeri i, particularment, pels seus propis experts".

"És obvi que fins que no tinguem un finançament que responga els principis d'equitat i suficiència hi haurà dèficit i eixe dèficit serà major a la Comunitat en la mesura en què nostre infrafinançament també és major", han indicat les mateixes fonts.

Des d'Hisenda recalquen que s'ha demostrat en dos anys de gestió que el Consell és capaç "de gestionar millor els ingressos insuficients" que li arriben, ha aconseguit rebaixar el dèficit del 2,59% del PIB valencià a el 1,53%, "i això en gran part en promoure una millor assignació dels recursos, una gestió més eficient i estalviar a l'erari públic i, per tant, als ciutadans l'altíssim cost de la corrupció".

"Hem aconseguit rebaixar el dèficit en 2016 en res menys que 1.012 milions d'euros, una reducció del 38,6%, més d'un terç, en passar dels 2.621 milions de 2015 als 1.609 de 2016. Tenim l'experiència de 2016, on aconseguim que no hi haguera retallades, i enguany hi ha un escenari de reforma del finançament, amb el que hi ha expectativa certa de millora del finançament mitjançant un nou model", han conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento